1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sabri Uzun: Dink İstihbaratı Benden Gizlendi
Sabri Uzun: Dink İstihbaratı Benden Gizlendi

Sabri Uzun: Dink İstihbaratı Benden Gizlendi

Hrant Dink davasında ifade veren dönemin Emniyet İstihbarata Daire Başkanı Sabri Uzun, Dink'in öldürüleceği yönündeki istihbarat raporunun kendisinden gizlenidiğini ileri sürdü

21 Temmuz 2014 Pazartesi 13:58A+A-

Dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Hrant Dink Cinayeti davası kapsamında 8 Mayıs’ta ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi.

Yardımcı İstihbarat Elemanı Erhan Tuncel’in verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan, ‘Hrant Dink’in öldürüleceğine’ dair F4 İstihbarat Raporu’nun kendisinden gizlendiğini, LOG kayıtlarının silindiğini iddia eden Uzun, bazı polis şeflerinin ise cinayete göz yumduğunu öne sürdü.

Hürriyet'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından 8 saat sorgulanan Uzun, 11 sayfalık ifadesinde şunları söyledi:

"Hrant Dink öldürülecek’ raporunu benden gizledikleri gibi İstanbul’dan da gizlediler. F4 raporları İl Emniyet Müdürleri tarafından Daire Başkanlığı’na gönderilmelidir. F4 raporunu Trabzon’dan gönderen kişi Ramazan Akyürek’tir. Raporu bizden saklayan birim İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü’dür. O zaman C Şube Müdürü de Ali Fuat Yılmazer’dir. Bu rapor bana sunulmadı. Rapor hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

Muhittin Zenit’in düzenlediği haber raporunu gizlerseniz ortada bir şey kalmaz, suçlu İstanbul polisi olur. Hem koruma tedbir emri, hem de F4 haber alma raporu dikkate alındığında sorumlu İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü ve yetkilileridir. Ya benden gizlendi ya Mülkiye başmüfettişlerinden gizlendi. Ya da resmen hainlik yapıldı. Yani bu soruşturmanın asıl sorumluları gizlenmeye çalışıldı."

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT