1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sabah ve ATV Kalyon Grubu'nda
Sabah ve ATV Kalyon Grubu'nda

Sabah ve ATV Kalyon Grubu'nda

Sabah gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat'a satıldı.

21 Aralık 2013 Cumartesi 00:29A+A-

Sabah gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat'a satıldı. Konuyla ilgili Rekabet Kurulu dün yayınlandı. Medya grubunun yeni sahibi adını alt yapı projeleri ile duyuran Kalyon İnşaat oldu. Konu ile ilgili az önce yayınlanan Rekabet Kurulu kararında, Zirve Holding AŞ'nin, Turkuvaz Grubu şirketlerinin çeşitli oranlardaki hisselerini Çalık Holding AŞ, Çalık Turizm Kültür İnş. San. ve Tic. AŞ, Gapyapı İnşaat AŞ ve Ahmet Çalık'tan devralması işlemine izin verdiği kaydedildi. Kararda adı geçen ve Kalyon İnşaat'ın bağlı olduğu Zirve Holding'in İstanbul Ticaret Odası'na kaydı henüz 23 Ağustos 2013'te yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor. Şirketin sermayesi ise 380 milyon TL olarak belirlendi.

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den satın alınan Sabah gazetesi ve ATV'ye TMSF el koymuş, daha sonra da grup 2008'de 1,1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu'na satılmıştı.

Altyapı yatırımları ile tanınıyor

Kalyon, özellikle altyapı yatırımları ile tanınıyor. Şirket, Katar, Rusya, Libya, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin kurucusu Hasan Kalyoncu iken şu an Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Orhan Cemal Kalyoncu yürütüyor. (Yeni Şafak)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT