1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sabah Namazı Devrimine Bartın’dan Destek
Sabah Namazı Devrimine Bartın’dan Destek

Sabah Namazı Devrimine Bartın’dan Destek

Türkiye genelinde yaklaşık 40 ilde yapılan sabah namazı devrimi çağrısına Bartın’dan da ses verildi.

28 Aralık 2014 Pazar 17:13A+A-

Bartın Üniversitesi’nde okuyan İslami hassasiyete sahip öğrenciler Bartın Arap Camii’nde sabah namazında bir araya geldi. Sabah namazından sonra Arap Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Muhammed Mursi özelinde İhvan-ı Müslimin hareketine verilen destek yinelendi. Geçtiğimiz günlerde tekrar tutuklanan Yakup KÖSE için de özgürlük çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasının metnini Yakup EPATAY, dua metnini ise Yunus PERDE okudu.

Basın açıklamasını müteakip çay ikramı yapıldı.

mursi_eylem-bartin-20141228-01.jpg

mursi_eylem-bartin-20141228-02.jpg

mursi_eylem-bartin-20141228-03.jpg

Basın Açıklaması metni:

Mısır halkının oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Muhammed Mursi 2013 yılının Temmuz ayında yapılan askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atılmıştı. Başta ABD olmak üzere Batılı devletin desteğiyle gerçekleşen bu darbe Batı’nın demokrasi, özgürlük ve eşitlik söylemlerinin ne kadar sahte ve anlamsız olduğunu da bütün dünyaya gösterdi. Mursi’nin devrilmesi için Sisi’ye destek yarışına giren Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler ise Âlem-i İslam’ın hangi zihniyete sahip yöneticiler tarafından yönetildiğini ortaya koydu.

Bu arada başta sayın Mursi ve arkadaşları olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileri ilk günden itibaren katil Sisi cuntasına karşı direndiler. Rabia Meydanı’ndaki destansı direniş vasıtasıyla bütün dünya Ümmet-i Muhammed’in yiğit evlatlarının, İhvan’ın kahraman gençlerinin hürriyet ve adalet için neleri göze alabileceklerini gördü. Dünya var oldukça Rabia Meydanı’nda kanla yazılan tarih hiç bir zaman unutulmayacak, Mısır’ın kahraman devrimcileri Ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı, hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaklardır.

Bizler Türkiye’nin 40’a yakın ilinde sabahın bu saatinde bir araya gelen Türkiyeli gençler olarak başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere Mısır’ın kahraman devrimcileriyle gurur duyuyoruz. Artık Âlem-i İslam’ın geleceği, kaderi ortaktır. Kudüs’ün, Kahire’nin, Şam-ı Şerif’in geleceği aynı zamanda İstanbul’un, Konya’nın, Diyarbakır’ın da geleceğidir. İçinde bulunduğumuz bu durumdan hep birlikte, saflarımızı sıklaştırarak, yeniden kardeş olarak çıkmaktan başka da yolumuz yoktur. Biz gücün, zorbalığın hakim olduğu bir dünya değil; adaletin, barışın, kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bunun tek yolu da İslam’ın diriltici nefesidir ve bugün dünya her zamandan daha çok bu nefese, ruha muhtaçtır. Âlem-i İslam’ın dört bir tarafını kaplayan bu kara bulutlar mutlaka bir gün dağılacak ve Müslümanlar da dünyadaki diğer insanlar gibi hür bir şekilde yaşayacaklardır.

Buradan bir kez daha bu coğrafyanın gençleri, evlatları olarak yüreklerimizin yeryüzünün dört bir yanında zalimlere karşı direnen mazlumlarla, ezilenlerle olduğunu ilan ediyoruz. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şahsında Mısır’ın kahraman devrimcilerini bir kez daha selamlıyor, bu asil mücadelede sonuna kadar Mursi ve arkadaşlarının yanında olacağımızı haykırıyoruz.

Ayrıca 28 Şubat darbesinin mazlumlarından olan Gazeteci-Yakup Köse kardeşimize de özgürlük istiyoruz. Devlet yıllarca zulmettiği Yakup Köse’nin ve onun gibi mağdur edilen zindanlardaki yüzlerce mahkumun yakasından artık düşmelidir. Yeni Türkiye geçmişin izleriyle hesaplaşmaya ancak bu mazlum insanları özgürleştirerek başlayabilir.

Çağrımıza icap ederek sabahın bu vaktinde burada toplandığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Allahu Teâla zindanlardaki tüm mazlumların, Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbimiz mazlumların acılarını, gözyaşlarını dindirsin. Bizlere İslam’ın, barışın, kardeşliğin, adaletin, gerçek hürriyetin hakim olduğu günleri görmeyi nasip etsin…

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT