1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Saadi Kaddafi’den Karşı Devrim Tehdidi
Saadi Kaddafi’den Karşı Devrim Tehdidi

Saadi Kaddafi’den Karşı Devrim Tehdidi

Devrik Libya lideri Kaddafi'nin oğlu Saadi, Libyalı devrimcilere karşı "intifada" hareketi başlatacağını söyledi.

11 Şubat 2012 Cumartesi 09:22A+A-

LOKMAN DOĞMUŞ / HAKSÖZ-HABER

Libya’nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi’nin, Nijer’in başkenti Niamey’de yaşayan oğlu Saadi Kaddafi el Arabiya televizyonuna telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada Libya’nın her tarafında “direniş” güçleriyle iletişim içinde olduğunu, her an Libya’ya geri dönebileceğini ve Geçici Milli Meclise karşı yakında “intifada”nın başlayacağını iddia etti.

Kaddafi dönemi bayrağının tekrar geri getirilmesini isteyen Saadi Kaddafi, Libyalıların mallarını çalanları bu işten vazgeçmeye, “milis” dediği savaşçıları da silah bırakmaya çağırdı.

Öte yandan Geçici Milli Meclis sözcüsü Muhammed Nasr el Harizi, Nijer hükümetinden Saadi Kaddafi ve beraberinde olup adil yargılanmaktan kaçanları teslim etmesini istediklerini söyledi. Harizi Libya halkının kimin hırsız olduğunu, kimin servetini çaldığını iyi bildiğini; Saadi Kaddafi’nin de bunu çok yakında göreceğini ifade etti.

Harizi “Libya halkını temin ederim ki hayatta olduğumuz sürece ne Saadi ne de başkası Kaddafi ve ailesinin bayrağını Libya topraklarında yeniden yükseltebilir. O, ailesi ve yardımcıları bu halk devrimini ellerinde silah ve paralı askerleri varken engelleyemediler. Şimdi adalet peşlerinde ve kendileri dışarıda iken bu nasıl mümkün olsun?” dedi. 

libya-protest-syria01.jpg

Libya’dan Suriye Halkına Destek

Bu arada Libya’nın başkenti Trablus başta olmak üzere birçok kentinde Cuma günü Suriye halkı ile dayanışma gösterileri düzenlendi.

Libya Dışişleri Bakanı Aşur bin Hayal de The Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed’in Kaddafi’nin yaptıklarının aynısın yaptığını ve er ya da geç düşeceğini söyledi. Bin Hayal Libyalıları Suriye sistemi ile savaşmaktan ve Suriye intifadasına katılmaktan alıkoyma güçlerinin olmadığını söyledi.

Suriye Milli Meclisini tanıyan Libya Perşembe günü Suriye’deki büyükelçisini geri çekmiş ve Libya’da bulunan Suriye büyükelçisinin Libya’yı terk etmesini istemişti.

libya-protest-syria02.jpg

HABERE YORUM KAT