1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'ya göre Suriye'ye olası kara operasyonu gerilimi tırmandırırmış!
Rusya'ya göre Suriye'ye olası kara operasyonu gerilimi tırmandırırmış!

Rusya'ya göre Suriye'ye olası kara operasyonu gerilimi tırmandırırmış!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin Suriye’de bir kara operasyonu düzenlemesinin 'bölgede gerilimi tırmandıracağını ve burada terörist faaliyetlerin artmasına yol açacağını' iddia etti.

24 Kasım 2022 Perşembe 22:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'de Esed, YPG/PKK ve İran çetelerine kalkan olan Rusya'dan Türkiye'ye, Suriye'de 'gerilimi tırmandırma' mesajı geldi.

Suriye'de Esed rejimini ayakta tutmak için birçok operasyon düzenleyen, sivilleri acımasızca katleden, şehirleri hava bombardımanlarıyla yerle bir eden Rusya, Türkiye'nin YPG/PKK'ya dönük gerçekleştirmeyi planladığı kara operasyonu fikrine karşı çıkan bir açıklama yaptı. 

Sputnik'in aktardığına göre Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Suriye’de kara operasyonu düzenlemesi olasılığına ilişkin soru üzerine, “Suriye sorunu konusunda Türk tarafı ile sıkı iletişim içindeyiz. Türkiye’nin, ulusal güvenliğine dönük tehditler konusundaki endişelerini anlıyoruz, bununla beraber Suriye topraklarında bir kara operasyonu düzenlenmesi sadece bölgede gerilimin tırmanmasına ve burada terörist faaliyetlerin artmasına yol açar” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT