1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Rusya’ya asla silah satmayacağız!”
“Rusya’ya asla silah satmayacağız!”

“Rusya’ya asla silah satmayacağız!”

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CNN International’a önemli açıklamalar yaptı.

19 Temmuz 2022 Salı 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ilk günlerdeki kadar gündem olmasa da çok ciddi bir sorun. Elindeki tüm imkanlarla Ukrayna’ya saldıran Rusya beklediğinin çok ötesinde bir direniş ile karşılaştı.

Ukrayna’yı işgal girişimine karşı ortaya konan direnişin sembollerinden birisi ise Türkiye’den satın alınan SİHA’lar oldu. Savaşın akıbetini belirleyecek hususların başında gelen hava üstünlüğünün Rusya’ya geçmemesini sağlayan Bayraktar SİHA’lar Türkiye’nin prestijini de olumlu anlamda etkiledi.

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar Ukrayna’da devam eden savaş hakkında CNN International haber kanalına önemli açıklamalar yaptı. Rusya tarafından birkaç kere SİHA satışı sebebiyle hedef alınan şirketin üst düzey yöneticisi olarak Haluk Bayraktar CNN muhabirinin SİHA teknolojisinin Rusya'ya satılıp satılmayacağına dair bir soruya: "Hayır, Rusya'ya SİHA satmayacağız. Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesini ve egemenliğini destekliyoruz." sözleriyle cevap verdi. Bayraktar'ın bu sözleri Türkiye'de Rusya'ya ideolojik olarak bağlı olan çevreleri oldukça rahatsız etti!

Rusya’nın bütün dünya için büyük bir bela olarak yükseldiği şu günlerde Ukrayna Savaşı oldukça kritik! Çıkarlar adına herkesin her şeyi yapmayı mubah gördüğü bir zamanda ilkeler ve insanlık adına onurlu bir duruş ortaya koymak daha anlamlı halde geliyor. Haluk Bayraktar’ın bu duruşu birçoklarına ilham olacak cinsten!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum