1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Rusya’nın mutlaka çok hayırlı niyetleri vardır!
Rusya’nın mutlaka çok hayırlı niyetleri vardır!

Rusya’nın mutlaka çok hayırlı niyetleri vardır!

Rus muhibbi Aydınlık, PKK/PYD unsurlarının Moskova’da en üst düzeyde ağırlanmasını bile Rusya’nın Türkiye’ye dair çok hayırhah niyetlerine yormuş!

05 Eylül 2020 Cumartesi 12:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Perinçek tayfasının Rusya ve Çin söz konusu olduğunda Türkiye’ye dönük her türlü düşmanlığı itinayla örtme konusunda inanılmaz efor sarfettiği açık. ABD ve Batılı emperyalistlerle ilgili olarak en küçük bir iddiayı bile alabildiğine büyütme, kamuoyunun gözüne sokma çabasın içersindeki bu kadro tutkuyla bağlı oldukları Rus ve Çin emperyalistleri içinse tersi yönde bir o kadar çaba içindeler.

İşte Aydınlık’ta Mehmet Perinçek imzalı ‘analiz’ bu durumun yeni bir örneği olarak karşımızda. Suriye’den giden ‘Demokratik Meclis ‘ etiketli PKK/PYD heyetini Moskova’da bizzat Rusya Dışişleri Bakanı ve derin Rusya’nın en mutemet adamı olarak bilinen Sergei Lavrov kabul ediyor ve birlikte poz veriyorlar.

Türkiye’de yetkililer ve kamuoyu büyük bir kızgınlık içinde. Ama Aydınlık’ta manşete taşınan çok ilginç bir analizle durumun hiç de öyle kızılacak, korkulacak bir şey olmadığını, hatta sevinmemiz gerektiğini öğreniyoruz!

Gazete bu saçmalığı “Rusya ve Suriye’den ortak PKK çıkışı: ABD’ye bağlı bölücü terör örgütü” başlığıyla manşetine taşıyor.

ayd-1.jpg

Junior Perinçek imzalı yorumda bir dizi kelam edildikten sonra sadede gelindiği ve Rusya’nın tutumunun şöyle ‘sevimlileştirilme’ye çalışıldığı görülüyor:

“…Diğer taraftan bu görüşmede Türkiye’ye dair herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca talep, Demokratik Suriye Meclisi tarafından geldi. Demokratik Suriye Meclisi'nin görüşmeden beklentisi ya da amacı, tepkisi artmakta olan Rusya karşısında “sadece ABD’yle değil, sizinle de diyaloga açığız” mesajıyla zaman kazanmaktır.

Bu oyalama taktiğinin tutmadığı da son gelen açıklamayla net bir şekilde görüldü. Rusya, birkaç gün önce görüştüğü örgütleri bu bildiride “bölücü terör güçleri” olarak nitelendirdi.

Tabii ABD’yle Suriye’de ilişkilerin gerilmesi ve yeni adımların planlanmasıyla birlikte Moskova’nın karşı güçleri bölmek, içlerinde kafa karışıklığı ve korku yaratmak, bir kısmını Şam yönetimiyle bütünleştirmek gibi hedeflerinin de olduğu düşünülebilir…”

Özetle, Perinçek tayfası Rusya güzellemesinde sınır tanınmayacağını bir kere daha ispatlıyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum