1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya ÖSO'yu Hedef Alıyor"
"Rusya ÖSO'yu Hedef Alıyor"

"Rusya ÖSO'yu Hedef Alıyor"

Rusya’nın, Özgür Suriye Ordusu'na “IŞİD ile mücadele”de askerî destek verdiğini iddia etmesi, New York görüşmeleri öncesi diplomatik manevra çabası olarak yorumlanıyor.

15 Aralık 2015 Salı 12:29A+A-

Rusya Devlet Başkanı Putin’in iddiasının aksine, Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de “terörle mücadele” iddiasıyla düzenlemeye başladığı hava saldırıları, IŞİD unsurlarından çok, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı direnişçileri ve bu grupların kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivil halkı hedef aldı.

Durumun tespit edilmesi üzerine, ekim başından bu yana başta Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere Batı liderleri Rusya'ya yönelik uyarıcı açıklamalarda bulundu. Putin'in “ÖSO'ya hava desteği” iddiası, 18 Aralık'ta New York'ta yapılması planlanan 3. tur Suriye görüşmeleri öncesinde yeni bir diplomatik manevra çabası olarak yorumlanıyor.

“Rusya, ÖSO’ya Bağlı 15 Karargâhı Vurdu”

ÖSO'ya bağlı Sukuru'l-Cebel komutanı Ebu'l Leys, “Rusya, Suriye'de başlattığı operasyonlar çerçevesinde ÖSO'ya bağlı 15 karargâhı vurdu.” dedi.

“Rusya, ÖSO’yu Hedef Alıyor”

ÖSO'ya bağlı diğer bir grup Cebhetu'ş-Şam komutanı Muhammed el-Gabi de Rusya'nın ÖSO'ya herhangi bir desteğinin bulunmadığını vurgulayarak, “Rusya, IŞİD'i vurduğunu iddia ediyor. Ancak sahada durumlar bunun tersini gösteriyor. Rusya, Lazkiye, Hama ve İdlib'de ÖSO'yu hedef alıyor. Tüm dünya bu bölgelerde IŞİD'in bulunmadığını biliyor.” dedi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT