1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. “Rusya kışkırtıldı” dışında başka sözü olmayan yorumcular
“Rusya kışkırtıldı” dışında başka sözü olmayan yorumcular

“Rusya kışkırtıldı” dışında başka sözü olmayan yorumcular

Emperyalist Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle televizyonlarda arzı endam edenlerin kahir ekseriyetinin “Rusya Kışkırtıldı” söyleminin ötesine geçemiyor.

01 Mart 2022 Salı 00:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği işgal ile birlikte Türkiye medyasında köşe başlarını tutan ve her konunun uzmanı zevatın yorumları Russia Today ve Sputnik analizlerini aratmıyor.

Rusya, Kırım’ı işgal ettiği günlerde Lugansk-Donbas bölgesinde de paralı askerleri ile Ukrayna güçleriyle savaşıyordu. Yine Rusya uzun süredir tatbikat adı altında on binlerce askerini ve savaş teçhizatını Ukrayna sınırına yığdı ve nihayetinde son bir kaç gündür topyekün bir şekilde saldırıyor. Emperyalist Rusya göz göre göre bağımsız bir ülkenin topraklarını işgal ederken, Türkiye televizyonlarında arzı endam yorumcular ise “Rusya’nın kışkırtıldığı” söylemiyle analiz edebiliyor.

“Putin asla Ukrayna’ya saldırmaz”, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği söylemi bir Batı söylemidir” gibi yorumlarda bulunan televizyon meddahları aynı zamanda Rusya’nın ekonomik olarak nasıl hazırlık yaptığını, Avrupa’yı enerji silahı ile nasıl cendere altına aldığını bilmem kaç milyarlık dolarlık rezerv biriktirdiğini ekleyebiliyorlardı.

Suriye’deki halk direnişini NATOculukla karalayan bu zihniyetin Rus işgaline karşı Ukrayna’daki direnişi anlamlandırmasını tabii ki beklemiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum