1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya-İran-Esed Bloğunun İşgali Altındaki Halep’ten İnsanlık Dışı Manzaralar
Rusya-İran-Esed Bloğunun İşgali Altındaki Halep’ten İnsanlık Dışı Manzaralar

Rusya-İran-Esed Bloğunun İşgali Altındaki Halep’ten İnsanlık Dışı Manzaralar

Bugün (perşembe günü) Esed rejiminin kontrolünde olan Halep şehri iki yaşını doldurmamış bir kız çocuğun kurban gittiği korkunç bir suça uyandı.

19 Eylül 2019 Perşembe 18:08A+A-

RÜMEYSA BOZBEK KANCI / HAKSÖZ-HABER

“Hashtagsyria” sayfası Halep’in doğusundaki Al-Safirah şehri halkının su kanalında iki yaşını doldurmamış ve tecavüze maruz kaldığı için kanaması olan ve hayatta kalan bir kız çocuğunu bulup hemen hastaneye yetiştirdiklerini bildiriyor.

Halep'te Adli Tıptaki bir kaynak, kız bebeğin hastaneye gelişinden yaklaşık 12 saat sonra öldüğünü bildiriyor ve asıl ölüm sebebinin tecavüz olduğunu vurguluyor.

Orient-News’in aktardığına göre, aynı kaynaklar, Halep şehrinin günlük olarak en az çoğunluğu 12 yaşın altındaki çocukların hastanelere ulaştığı iki cinsel saldırı vakasına tanık olduğuna dikkat çekiyor.

Bu suç Esed rejiminin taraftarları arasında büyük hayıflanmalar doğurdu. Öyle ki Al Hamadania (HNN) Haber Ağı, rejimi bu olayın suçlularını, çocuk tecavüzcülerinin üstünü kapatmak ve isimlerini bilmelerine rağmen onları sorumlu tutmamakla suçladı.

Önceki Olaylar

Daha önce de benzer olayların yaşandığı belirtilen Orient-News’in haberinde şunlar kaydedildi:

“Geçen Haziran ayında Esed yanlısı gazeteler, bir erkek çocuğun cesedinin tecavüz edildikten sonra Doğu Halep'in kırsalındaki Maskanah kentinde terk edilmiş bir evde bulunduğunu bildirmişti. Gazi Askar mahallesinde, bir okulun 6 kız öğrencisinin okul hizmetlisi tarafından tecavüz edilmesi; bir çocuğun da kaçırılıp tecavüz edilip sonra Halep'teki Neyrab kampının eteklerinde ölüme terk edilmesinden sonra vahşilikte öncekileri geçen yeni suçların vuku bulması ile tekrar eden tecavüz vakıaları Halep sokaklarını sarstı.

2016'dan beri, Esed milislerinin kontrolü altında olan Halep şehri, güvenlik ihlali, hırsızlık, çocuklara tecavüz ve korkunç cinayet olaylarına tanıklık ediyor. Ve Esed milislerinin bu pisliklerin arkasında olduğu iddia ediliyor.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT