1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Ateşkesi Resmen Bitirdi
Rusya Ateşkesi Resmen Bitirdi

Rusya Ateşkesi Resmen Bitirdi

Suriye’de 43 günlük ateşkes dün resmen sona erdi. Lazkiye Havaalanı’ndan kalkan Rus savaş uçakları, Halep’in merkezi ile İdlip ve Şam’daki 150 farklı noktaya bomba yağdırdı.

08 Nisan 2016 Cuma 10:53A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Suriye'de Esed güçleri tarafından sık sık ihlal edilen 43 günlük sıkıntılı ateşkesi, Rusya'nın yoğun bombardımanı bitirdi. Önceki gün Lazkiye ve Hameynin havalimanılarından kalkan Rus savaş uçakları, muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu Halep'in merkezi ve güneyi ile İdlip ve Şam'daki 150 farklı noktaya bomba yağdırdı. Saldırılarda şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ülkede Esed'e karşı mücadele eden muhalifler, son saldırının ateşkesi resmen sona erdirdiğini duyurdu.

YENİDEN BAŞA DÖNÜLDÜ

Böylece 43 günlük ateşkes sürecinde yeniden başa dönüldü. Muhalif kaynaklar, rejim güçlerinin Halep'in güneyinde kaybettiği stratejik noktaların Rusya'yı yeniden harekete geçirdiğini, daha büyük kayıpları önlemek için ateşkesi sabote ettiğini bildirdi. Suriye'de 2011'den bu yana devam eden savaşta ilk kez geniş çaplı bir ateşkes, BM Güvenlik Konseyi, Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu 27 Şubat 2016'da devreye girmişti.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum