1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rus polisinin işkencesini elleri titreye titreye anlattı
Rus polisinin işkencesini elleri titreye titreye anlattı

Rus polisinin işkencesini elleri titreye titreye anlattı

Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da gözaltına alınan Nariman Ametov elektrikli şok işkencesine maruz kaldığını ve yaşadıklarını 'beynim akıyor sandım' cümlesiyle ifade etti.

23 Aralık 2021 Perşembe 19:58A+A-

Emperyalist Rusya yasadışı olarak ilhak ettiği Kırım’da gözaltılarla sindirme politikasını giderek artırıyor. Kırım Tatar halkına baskı amaçlı pek çok yolu deneyen Rusya'nın geçtiğimiz günlerde gözaltına aldığı Kırım Tatar Türkü Nariman Ametov'a korkunç işkenceler yaptığı ortaya çıktı.

ELEKTRİKLİ ŞOK İŞKENCESİ

Karar TV’ye konuşan Ametov yaşadıklarını şu sözlerle kaydetti:

''Avukatımı getirmelerini söyledim. Bana 'avukatın artık gelmeyecek' diyerek elektrik şoku verip işkence yaptılar. Canım çok yandı, beynime bir şeyler oluyordu ama oldukça uzun olmasına rağmen dayandım. Ardından ikinci darbe geldi. Ona da dayandım ama üçüncü darbeyi aldığımda bana neler olduğunu kelimeler ile anlatamam.

KEŞKE BENİ ÖLDÜRSELERDİ

O an beynim akıyormuş gibi hissettim. Hiçbir şey kontrolüm altında değildi. O darbeden sonra 'yalan makinesine bağlayın' diye bağırdım. FSB görevlisi, 'bunun ne zaman olacağına ben karar veririm' dedi ve elektrikli şoku vermeye devam etti. Bu bodrumda yaşanan işkenceyi anlatırsam, baskı ve işkence altında imzalamak zorunda kaldığım 'kendileriyle iş birliğine' dair belgeyi Kırım halkına göstereceklerini ve böylece beni vatan haini yapacaklarını söylediler. Daha sonra ise belli bir süreden sonra gayri resmi olarak ortadan kaybolacağımı ve yöntemlerinin artık bana tanıdık olduğunu söylediler ama çok büyük bir hata yaptılar. Keşke beni öldürselerdi, çünkü olup biteni ve bana yaptıkları işkenceleri anlatacağım.''

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT