1. HABERLER

  2. HABER

  3. Robert Koleji’ndeki Gezi Soruşturmasına Örtbas!
Robert Koleji’ndeki Gezi Soruşturmasına Örtbas!

Robert Koleji’ndeki Gezi Soruşturmasına Örtbas!

Gezi çapulcularının eylemlerine katılan Amerikan Robert Koleji öğretmenleri ve öğrencilerine yönelik açılan soruşturmanın örtbas edildiği ortaya çıktı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 04:54A+A-

Gezi çapulcularının isyan eylemlerine katılan Amerikan Robert Koleji öğretmenleri ve öğrencilerine yönelik açılan soruşturmanın örtbas edildiği ortaya çıktı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün; gazetemizin 19 Haziran 2013 tarihinde yayınlanan “Amerikalı Robert Koleji’nden Gezi Kışkırtması” başlıklı haberinin ardından soruşturma başlattığı, görevlendirilen müfettişlerin ise göstermelik soruşturma yaptığı öğrenildi.

Finaller İptal Edilmiş

Gazetemizin adli kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Amerikan Robert Koleji yönetimi; araçların yakıldığı, polise taş atıldığı ve barikat kurularak Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nin işgal edilmek istendiği günlerde öğrencilerin Gezi Parkı eylemlerine katılımını sağlamak için kolaylık sağlamış. Edinilen bilgiye göre, 500’e yakın öğrenci final sınavlarının seçmeli olması için okul yönetimine başvurmuş, okul yönetimi ise, sadece sınıfta kalma durumu olan öğrencilere final sınavlarına girme zorunluluğu getirmiş.

Öğretmenler Eylemde!

Sanat Bölümü Başkanı ve Müzik Öğretmeni Merill Hope-Brown’un talebi üzerine okulda yasak olan Facebook yasağının kaldırıldığı ve eylemcilerle öğrencilerin arasında iletişimin sağlandığı, İngilizce öğretmeni Rick Hummel’in de eylemlere katıldığı ve televizyonlara çapulculara destek veren açıklamada bulunduğu tespit edildi.Okul yönetiminin, gazetemizin haberinin ardından Metin Serhatoğlu’nu çağırdığı, Serhatoğlu’nun öğretmenlerin sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter hesabından Gezi eylemlerini destekleyen ve AK Parti Hükümetine açıkça hakaret eden paylaşımları sildikleri bildirildi. Okul yönetiminin; öğrencilerin öğle yemeğinde “Her Yer taksim, her yer direniş” slogan atmalarına göz yumduğu öğrenildi.

Müfettişlerin; Amerikan Robert Koleji yönetiminin eylemlere açık destek vermesine rağmen hâlâ rapor hazırlamaması dikkat çekiyor.

Kamer: Mesai Dışında Karışamayız

Amerikan Robert Koleji Okulu’nun Türk Müdürü Güler Kamer, Amerikalı öğretmenleri ve öğrencilerin Gezi Parkı’ndaki eylemlere katıldıklarını bilmediğini söylemişti. Kamer, mesai saatleri dışında öğretmen ve öğrencilerin nereye gittiklerine karışamayacağını belirterek, “‘Bireysel olarak öğretmen ve öğrenciler nereye gider?’ Okul dışındaki davranışlardan kendileri sorumludur. Demokratik bir ülkede okul dışındaki olaylara karışamayız. 21. yüzyılı bu öğrenciler inşa edecek” demişti.

“Yavrularımızı Anarşist Olsunlar Diye Teslim Etmedik”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme Mitingi’nde okul yöneticilerini uyarmış ve “Lise talebelerine baskı uygulayanları milletim bilsin. Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine, öğretmenlerine sesleniyorum. Araştırmalar devam ediyor. Ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul edemem. Çünkü biz bu yavrularımızı size teslim ettik. Anarşist olsunlar diye teslim etmedik. Bunları iyi yetiştirin, iyi okutun, iyi eğitin diye gönderdik. Birilerinin mitinglerine bunları derslerden çıkararak gönderin diye değil” demişti.

Kenan Kıran / Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT