1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı Saldırganından “Muhaberat” İtirafı
Reyhanlı Saldırganından “Muhaberat” İtirafı

Reyhanlı Saldırganından “Muhaberat” İtirafı

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların asli faili ve planlayıcısının da aralarında olduğu 3 zanlı Adana Adliyesine sevk edildi.

14 Haziran 2013 Cuma 14:43A+A-

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların asli faili ve planlayıcısı olduğu değerlendirilen N.E'nin de aralarında bulunduğu 5 zanlı Adana Adliyesi'ne sevk edildi.

Suriye'ye geçmeye çalışırken Yayladığı ilçesi sınırında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan N.E. ile diğer 4 zanlının Hatay Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve işlemleri tamamlandı.

Zanlılar ekipler tarafından Adana Adliyesine sev edildi.

HER ŞEYİ BÖYLE İTİRAF ETTİ

Saldırgan Nasır Eskiocak'ın, "Saldırıyı ben planladım. Yardım edenleri kendim buldum. El Muhaberat'a çalışıyordum. Gizli Servis'ten tanıdıklarım istedi. Ben de eylemi yaptım" dedi.

Yakalanan ve emniyet sorgusu süren zanlının, Suriye Gizli Servisi'nden tanıdığı ajanların ismini tek tek verdiği ileri sürüldü. Reyhanlı patlamasında firari şahıslar arasında yer alan, bombalı araçları kullanan şahıslarla irtibat kurduğu, lojistik destek sağladığı, Suriye istihbaratıyla temas kurduğu ve tüm çalışmaları organize ettiği belirtilen Nasır Eskiocak'ın on ajanın adını verdiği kaydedildi.

***

Bugün gazetesinde yer alan haber:

Reyhanlı saldırısının bir numaralı zanlısı Nasır Eskiocak ifadesinde şok itiraflarda bulundu.

Reyhanlı saldırılarının bir numaralı sorumlusu Nasır Eskiocak'ın nasıl yakalandığı netleşti. Emniyet İstihbarat, 8 Haziran günü aranan bir bombacının Yayladağı sınırından Suriye'ye geçeceği yönünde duyum aldı. Polis, takibe başlarken Eskiocak, 10 Haziran saat 23.00'te Güveççi Köyü'nden illegal olarak Suriye'ye geçti. Tam bu sırada operasyon düğmesine basıldı. Takipteki özel ekip caniyi kıskıvrak yakaladı. Ekip, Eskiocak'ı hudut taburuna teslim etti.

EL-MUHABERAT YAPTIRDI

Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan Eskiocak, Suriye Gizli Servisi El-Muhaberat'taki bağlantıları hakkında detaylı bilgi verdi. Reylanlı'da içlerinde 300 kiloyu aşkın plastik patlayıcı yüklü iki minibüsü havaya uçuran Eskiocak, eylemin arkasında El-Muhaberat olduğunu öne sürdü.

Saldırı emrini El-Muhaberat'tan önemli bir yöneticinin verdiği anlatan Nasır Eskiocak şöyle konuştu: "Uzun bir süredir Hatay'da El-Muhaberat'a bağlı faaliyet yürütüyorum. Gizli Servis'in bölgedeki ajanlarından biriyim. Reyhanlı'da eylem talimatını El-Muhaberat verdi, ben de gerçekleştirdim. Eylemi bütün yönleriyle ben organize ettim. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladım. Saldırı yapılacak bölgenin keşfini ben yaptım, bombalı minibüslerin şoförlerini de bizzat ayarladım."

Hedefi cami ve AVM’ler

Büyük patlamadan sonra ajanların kendisini Suriye'ye kaçırdığını belirten Eskiocak, şunları söyledi: "Bir süre El-Muhaberat'ın himayesinde gizlendim. Türkiye'de yeni saldırılar gerçekleştirmem için emir verildi. Ankara, Konya ve Hatay'da benzer bombalı eylemler planladım. Yakalanmasaydım bu üç şehirde ses getirici ve sivil halkı hedef alıcı yeni bombalı saldırılar düzenleyecektim. Daha önce Ankara ve Konya'da keşif yapmıştım. Talimatta sivil halkı hedef almam ve çok zayiat verdirmem istenmişti. Bu yüzden halkın yoğun olarak bulunduğu AVM ve cami gibi yerleri havaya uçuracaktım."

BOMBA KAYIKLARLA GELDİ

Saldırıda kullanılan RDX'ler 10'ar kiloluk çuvallar halinde Lazkiye'den Yayladığı'na kayıklarla getirildiğini öne süren Eskiocak, "Bombaların naklini El-Muhaberat sağladı. Patlayıcıları teslim alıp satın aldığımız minibüslerin zula bölümlerine yükledik" dedi. Reyhanlı saldırılarının bir numaralı zanlısı, THKP-C/Acilciler terör örgütü ve lideri Mihraç Ural'la hiçbir ilgisinin olmadığını, bu eylemde Ural'ın bir rolünün olmadığını öne sürdü.

 

HABERE YORUM KAT