1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Reyhanlı Katliamının Yüreklerde Bıraktığı Acı Üzerinden 7 Yıl Geçti
Reyhanlı Katliamının Yüreklerde Bıraktığı Acı Üzerinden 7 Yıl Geçti

Reyhanlı Katliamının Yüreklerde Bıraktığı Acı Üzerinden 7 Yıl Geçti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 yılında Katil Esed rejimi ile bağlantılı çetelerin iki bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırının üzerinden 7 yıl geçti.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 09:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün, Reyhanlı katliamı üzerinden yedi yıl geçti. İlçe merkezinde iki bombalı aracın patlatılmasıyla, 53 kişinin öldüğü, 146 kişinin yaralandığı korkunç olay, Türkiye’de yapılan en büyük katliamlardan biri olarak tarihe geçti. 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen saldırıların ilki belediye binası önünde saat 13:37'de bombalı aracın patlatılmasıyla gerçekleşti. Saat 13:40'da PTT binası yakınında bombalı aracın patlaması sonucunda gerçekleşen ikinci saldırıda belediye binası önü ve PTT binası çevresindeki siviller öldü ve yaralandı. 

hty.jpg

Soruşturmada saldırıyla ilgili olarak toplam 32 şüpheli gözaltına alınmış bunlardan 20'si tutuklanmıştı. Saldırıdan haftalar önce 23 Nisan 2013 tarihinde Millî İstihbarat Teşkilatı, Suriye’nin Rakka kentinde 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini söylemişti. 

Katliamın ardından yürütülen çalışma ile Esed rejiminin adamlarından olan Yusuf Nazik, katliamın planlayıcısı olarak yakalandı ve 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  

hty4.jpeg

İlk patlama sırasında dershaneye giderken hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Oğulcan Tuna'nın annesi Fatma Tuna, acılarının dinmediğini söyledi. 

Tuna, "Bu acıyı bize yaşatanlar umarım en büyük acıları kendileri yaşar. Anneler Günü'nün gelmesini istemiyoruz, o gün yaşadığımız acıları ilk günkü gibi tekrar tekrar yaşıyoruz. Oğlumun odası ilk günkü gibi duruyor. Oğulcan'ın son kullandığı mendili, bisikleti, yatağı, bilgisayar masası, ayakkabısı, okul kıyafeti, fotoğrafları ve aldığı ödülleri, odasındaki yerlerinde muhafaza ediyorum.'' diye konuştu. 

Saldırılarda oğlu Halil Erdemci'yi kaybeden Medine Erdemci, 11 Mayıs'ta büyük bir katliam yapıldığını söyledi. 

Her 11 Mayıs'ta hüzünlerinin ve acıların arttığını dile getiren Erdemci, ''O dehşet gününde bir evladımı kaybettim ve iki evladım da yaralı kurtuldu. Annelerin, babaların, eşlerin ve çocukların yürekleri yanıyor, inşallah Rabbim yardımcımız olur.'' diye konuştu. 

Bombalı saldırılarda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ayten Çalım'ın annesi Edibe Çalım ise, "7 yıldır yaram kanıyor, o günü unutamıyorum." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT