1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Reyhanlı katliamının faillerinden THKP/C'li Ercan Bayat yakalandı
Reyhanlı katliamının faillerinden THKP/C'li Ercan Bayat yakalandı

Reyhanlı katliamının faillerinden THKP/C'li Ercan Bayat yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reyhanlı katliamının faillerinden THKP/C Acilciler mensubu Ercan Bayat’ın yakalandığını açıkladı.  THKP/C Esed rejiminin tetikçisi Mihraç Ural’ın yöneticiliğini yaptığı çete….

08 Eylül 2020 Salı 18:02A+A-

Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu…

Bakan Soylu, 2013'te Reyhanlı'da 53 kişinin yaşamını yitirdiği katliamının failleri arasında aranan TKKP/C'li Ercan Bayat'ın da yakalandığını açıkladı. 

Soylu, "Bunu üstlenen THKP/C Acilciler'di. Türkiye için, bu coğrafya için her daim sinsi ve hain planlar yapan bir örgüt. Bu saldırının sorumlularından bir tanesini... Emniyet teşkilatımızı, emniyet istihbaratımızı, tüm birimlerimizi tebrik ediyorum. Terörde arananlar listesinde mavi kategoride olan Ercan Bayat'ı aldılar, getirdiler. Şimdi Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim ettiler" bilgisini verdi.

Bayat’ın yakalanmasına ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Bayat, Hatay sınırında Suriye tarafında yakalandı. Bayat’ın üzerinde yapılan aramada Suriye rejimine ait silah taşıma kimliği bulundu.

byt.jpg

El konulan ve 21 Kasım 2015 tarihinde verildiği belirlenen kimliğin ön tarafında `Suriye Cumhuriyeti Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, İstihbarat Şubesi. Hizmet için verilmiştir´ yazarken, arka tarafında ise, `Bu kimlik gizli ve kişisel bir kimliktir. Kimlik bulunduğu takdirde polis merkezine veya istihbarat şubesine verilmelidir. Ve bunu saklayan kişi sorumludur´ ifadelerinin yer aldığı görüldü. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum