1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 'Rakılı' Atatürk Tablosu Meclis Lokantasından Kaldırıldı!
'Rakılı' Atatürk Tablosu Meclis Lokantasından Kaldırıldı!

'Rakılı' Atatürk Tablosu Meclis Lokantasından Kaldırıldı!

Muhalefet kulisindeki mareşal üniformalı Atatürk tablosunu kaldıran Meclis yönetimi, Savarona yatında rakı eşliğinde yemek yediği tabloyu da kaldırdı.

28 Ekim 2016 Cuma 10:11A+A-

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Meclis Başkanı'nın Atatürk sıkıntısı devam ediyor. Tamiratı, boya-badanayı bahane ederek Atatürk'ün fotoğraflarını ya kaldırtıyor ya da yerlerini değiştiriyor. Atatürk onları her yerde rahatsız ediyor” dedi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Atatürk'ün mareşal kıyafetli tablosunun kaldırılması tartışmasına sahne olan Meclis, başka bir tablo olayıyla daha gündeme geldi. Yıllardır milletvekilleri lokantasında sergilenen ve Atatürk'ü deniz kenarındaki yemek masasında rakı bardağıyla resmeden tablo da kaldırıldı.


20161028094429_tbmm-bina-lokanta1.jpg

Ressam Yaşar Çallı imzasını taşıyan tablo, 15 Temmuz'dan sonra tadilata giren lokantanın duvarından kaldırıldı ve tadilat sonrası yerine asılmadı. Meclis yetkililerinin, “Tadilat devam ediyor” diye savunma yapmasına karşın lokanta duvarlarına diğer çini tabloların asıldığı, yerine asılmayan Atatürk tablosunun olduğu yere ise televizyon monte edildiği görüldü.

20161028094419_lokanta-02son.jpg

HABERE YORUM KAT