1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rabia Bulvarı İsmine Destek Büyüyor
Rabia Bulvarı İsmine Destek Büyüyor

Rabia Bulvarı İsmine Destek Büyüyor

Adana Darbe Karşıtları’nın başlattığı ‘Kenan Evren Bulvarı’nın ismi RABİA Bulvarı olsun’ imza kampanyasına, destek büyüyor.

07 Eylül 2013 Cumartesi 12:25A+A-

Adana’da 12 Eylül Askeri Darbesi’ni hatırlatan isimlerin kaldırılması için imza kampanyası başlatan ‘Adana Darbe Karşıtları’na STK’lardan büyük destek var.

Aralarında; binlerce üyesi olan sendikalardan güçlü sivil toplum kuruluşlarına, internet medyasından basılı medyaya kadar geniş yelpazede destek bulan ‘Kenan Evren Bulvarı’nın ismi RABİA Bulvarı olsun’ imza kampanyasına şu an itibarıyla 50 kurum destek açıklaması yaparken bu sayının daha da artması bekleniyor.

Konuyla ilgili ikinci istişare toplantısı gerçekleştiren Adana Darbe Karşıtları, yapılan ve yapılacak faaliyetleri masaya yatırdı. Siyasilere yapılan ziyaretler, kampanyanın duyurulması için basılı medya, radyo ve TV’lerde yapılan çalışmalar ile imza kampanyasının son durumu detaylı bir şekilde ele alındı.

‘Kenan Evren Bulvarı’nın ismi RABİA Bulvarı olsun’ imza kampanyasıyla alakalı Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ve Asımın Nesli Derneği Başkanı Av. Hüseyin Turgut Bahar’ın Radyo Nurs’ta katıldığı programda kampanyaya büyük destek olduğu kaydedildi.

Programa canlı bağlanan Ak Parti Adana Büyük Şehir Meclis Üyesi Abdullah Doğru, kampanyaya destek verdiğini açıkladı. Diğer canlı yayın konuğu CHP Adana Büyük Şehir Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer ise Kenan Evren Bulvarı’nın isminin değişmesini desteklediklerini ancak bulvarın isminin Demokrasi Bulvarı olarak değişmesi yönünde parti olarak önerge verdiklerini kaydetti. Bu yönde darbecilerin isimlerinin kaldırılmasını destekleyeceklerini ifade etti.

Tüm Gazeteciler İnternet Medyası Yayıncılar ve Yazarlar Derneği (TÜGİYAD) Başkanı Hacı Ali Doğan ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Yetkilisi Adem Pınar imza kampanyasını anlattıkları Radyo Barış canlı yayınında 12 Eylülde yaşanan dramları ve kötü hatırları paylaşarak Kenan Evren İsminin kaldırılmasının önemine vurgu yaptılar. Neden RABIA İsmi? sorusuna da "çünkü RABIA özgürlüğün ve darbe karşıtlığın sembolü oldu." dediler. Hacı Ali DOĞAN ile Adem PINAR vatandaşların RABİA Bulvarı ismine büyük destek verdiği ifade ederek duyarlılıkları için tüm darbe karşıtlarına teşekkür ettiler.

Adana Darbe Karşıtları yetkilisi Mahmut Eraslan, sürdürdükleri imza kampanyasına destek oluşturmak için Büyükşehir Meclis üyeleri ile siyasi partilerin yetkililerini ziyaret etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Adana Darbe Karşıtları yetkilisi Mahmut Eraslan başkanlığında yapılan toplantıda; sürdürülen imza kampanyasına destek veren kurumlar şu şekilde açıklandı.

RABİA Bulvarı’na Destek Veren Sendikalar

Memur Sen Adana İl Temsilciliği
Büro Memur Sen 1 Nolu Şube
Büro Memur Sen 2 Nolu Şube
Birlik Haber Sen Adana Şubesi
Eğitim Bir Sen Adana Şubesi
Eğitim Bir Sen Adana Üniversite Şubesi
Enerji Bir Sen Adana Şubesi
Kültür Memur Sen Adana Şubesi
Toç Bir Sen 31 Nolu Şube
Toç Bir Sen 15 Nolu Şube
Ulaştırma Memur Sen Adana Şubesi

RABİA Bulvarı’na Destek Veren STK’lar

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR)
Adana Sevdalıları Platformu
ADİMDER
Çukurova Çifçiler Derneği
Asımın Nesli Derneği
Anadolu Çınarı Derneği
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi
Anadolu Platformu
Anadolu Öğrenci Birliği
Adana Gençlik, Spor, Doğa ve İzcilik Kulübü
Çetin Der
Gökkuşağı Derneği
Genç Hareket Adana
Hilal Der
İnsan ve Medeniyet Hareketi
İhsani Der
Kalem Vakfı
Köprü Yardımlaşma Derneği
Merve Der
Özgür Der Adana Temsilciliği
Tüm Gazeteciler İnternet Medyası Yayıncılar ve Yazarlar Derneği (TÜGİYAD)
Tüketiciler Birliği Adana Şubesi
Ülfet Der
Verenel Derneği
Yedibaşak Derneği

RABİA Bulvarı’na Destek Veren Medya Kuruluşları

Adana Yerel Haber Ajansı – AYHA
ADANAXHABER.COM
AdanaGundemi.com
AdanaHaber.Com
AdanaHaberler.Com
AdanaPolemik.Net
AdanaHaberTurk.Com
Çukurova Merhaba Gazetesi
Haksozhaber.com
islamMedya.com
Milli Gazete Adana Temsilciliği
Radyo Barış
Radyo Nurs
SutunHaber.com

Kampany ayrıca internette başlatıldı:

http://imzakampanyam.com/KENAN-EVREN-BULVARI-NIN-ADI-RABIA-BULVARI-OLSUN-imza-kampanyasi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum