1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/PKK Kamışlı’da Arap Köylülere Vergi Koydu
PYD/PKK Kamışlı’da Arap Köylülere Vergi Koydu

PYD/PKK Kamışlı’da Arap Köylülere Vergi Koydu

PYD/PKK’nın “Özerk Yönetim” adını verdiği idarenin, Kamışlı’nın köylerinde “Afrin’in Özgürlüğü” için vergi toplamaya başladığı bildirildi.

12 Eylül 2019 Perşembe 19:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Orient-news’in yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, PYD/PKK’ya bağlı “Yerel Yönetim Konseyleri” Kamışlı’nın doğusunda bulunan el- Kahtaniyye beldesine bağlı Maşuk köyündeki çiftçilere 25 bin Suriye lirası tutarında vergi koydu. Bu verginin “Afrin’in direnişinin desteklenmesi ve bölgenin özgürleştirilmesi” için alındığı ifade edildi.

Vergilerin yalnızca Arap olanlardan alındığı, Kürt çiftçilerin ise böyle bir vergiden muaf tutulduğu iddia edildi.

Mahsulleri yanan köylülerin vergiden muaf tutulmadığı, aksine onların da vergi ödemeye zorlandığı aktarıldı. Bölgedeki tarım alanlarındaki mahsuller büyük yangınlarla hasara uğramış, PYD bu zararı telafi etme sözü vermişti. Ancak PYD şu ana kadar bu konuda herhangi bir adım atmadığı gibi halkın sırtına yeni vergi yükü bindirdi.

Kamışlı’nın kuzeyinde “mugammirun” (su altında kalmışlar) denen Araplar yaşıyor. Bu Araplar, 1970’li yıllarda Fırat barajı ve ziraat alanları sular altında kaldıktan sonra Baas rejimi tarafından bölgeye nakledilen kişiler.

HABERE YORUM KAT