1. HABERLER

  2. HABER

  3. Putin: Nemtsov Cinayeti Siyasi
Putin: Nemtsov Cinayeti Siyasi

Putin: Nemtsov Cinayeti Siyasi

Rusya Devlet Başkanı Putin, kendisine karşı sert muhalefetiyle bilinen siyasetçi Boris Nemtsov'un öldürülmesinin siyasi arka planı olduğunu söyledi.

04 Mart 2015 Çarşamba 15:08A+A-

İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen Putin, geçen Cuma Moskova'da suikasta uğrayan muhalif lider Boris Nemtsov'un öldürülmesinin siyasi arka planı olduğunu belirtti. 

Putin, "Rusya'nın bu tür cinayetlerden kurtulması gerekiyor" diye konuştu. Rusya lideri kendisine karşı sert  muhalefetiyle bilinen ve bir dönem başbakan yardımcığı yapan Nemtsov'un ölümünü aydınlatmak için gerekeni yapacağını belirtmişti. 

Putin'in bu açıklamasından dakikalar önce, Rusya Federak Güvenlik Servisi, suikastla ilgili bazı şüphelilerin tespit edildiğini açıkladı. 

'Araç bakanlığa hizmet veren firmaya kayıtlı'

Cinayette kullanılan aracın Maliye Bakanlığı'na kayıtlı olduğu iddiaları da yalanlandı. Maliye Bakanlığı, aracın kendilerine teknolojik hizmet sağlayan kısa adı EZAN olan firmaya ait olduğunu bildirdi. 

Söz konusu  aracın polis tarafından arandığı cinayetin ardından Rus medyasına yansımıştı.

Nemtsov, Ukrayna’daki çatışmalardaki tutumu nedeniyle karşı geldiği Putin’in kendisinin ölümünü isteyebileceğini ve hayatından endişe ettiğini söylemişti.

Aşağı Novgorod'da valilik göreviyle siyasi kariyerine başlayan Nemtsov, 1990’lı yılların sonunda Boris Yeltsin’in devlet başkanlığı sırasında başbakan yardımcısı olmuştu.

Nemtsov, 2003’te parlamentodan ayrıldıktan sonra kurduğu pek çok muhalif oluşuma liderlik yaptı. Boris Nemtsov, 2011-2012 kışında Putin’e karşı düzenlenen büyük protesto gösterilerinin önemli liderlerindendi.

Reuters, Itar-Tass

HABERE YORUM KAT