1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Putin ile şampanyalı kutlama yapan Aliyev: Rusya'yı yaptırımlarla yenemezsiniz
Putin ile şampanyalı kutlama yapan Aliyev: Rusya'yı yaptırımlarla yenemezsiniz

Putin ile şampanyalı kutlama yapan Aliyev: Rusya'yı yaptırımlarla yenemezsiniz

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev tarafını belli etti!

25 Şubat 2022 Cuma 12:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna’nın adım adım işgali karşısında herkes eteğindeki taşları döküyor. İşgalden 2 gün önce Rusya ile müttefiklik anlaşması imzalayan İlham Aliyev Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşürken imzalanan iş birliği bildirgesini şampanya içerek kutlamıştı.

Yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapan Putin, Rusya’nın SSCB’yi tekrar kurma hayali olmadığını şu sözlerle ifade etmişti: "Hemen söylemek istiyorum ki Rusya'nın imparatorluğu aynı emperyal sınırlar içinde yeniden kuracağı konusundaki spekülasyonlar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Rusya, tüm yeni jeopolitik gerçekleri tanıdı ve bildiğiniz gibi Sovyetler sonrası alanda ortaya çıkan tüm ülkelerle, bağımsız devletlerle iletişimimizi güçlendirmek için aktif olarak çalışıyoruz. Hatta çok zor konularda bile örneğin Dağlık Karabağ konusunda bu sürece dahil olan tüm devletlerin çıkarlarından hareket ederek her zaman çok dikkatli davrandık ve her zaman karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümlere ulaşmaya çalıştık."

Ardından ise Putin, Ukrayna’nın durumu ile alakalı “özel” bir hususa dikkat çekiyor: "Biz tüm komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Ukrayna'da ise durum farklı. Maalesef bu ülkenin toprakları üçüncü ülkelerce Rusya'ya tehdit oluşturmak için kullanılıyor. Olay sadece bundan ibaret.”

Putin, “Olay sadece bundan ibaret” dedikten iki gün sonra Rusya, Kiev’e doğru ilerliyor. İşgal için atılan tüm adımlar ise birileri tarafından meşrulaştırılıyor.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev dün Sputnik’e yaptığı açıklamalarda Rusya’nın potansiyeli, coğrafyası ve kabiliyetini öne çıkararak her türlü yaptırıma karşı dirençli olduğunu söyledi: "Bu benim kişisel görüşüm ve Rusya’ya daha önce uygulanan yaptırımlar da bunu kanıtlıyor"

Sputnik'in aktardığı habere göre, yaptırımların etkisiz olacağı konusunda pozitif olduğunu açıklayan Aliyev, "Yaptırımlar aslında Rus üreticilerin ithalata bağımlılıklarını azaltmasına yardımcı oldu" dedi. Batı’nın 'Rus ekonomisine elbette darbe indireceğini' söyleyen Aliyev, Putin’in harekât kararını verirken muhtemelen bunu da hesaba kattığını düşündüğünü ifade etti.

Putin ile şampanyalı kutlama yapan Aliyev, yaptırımların dahi Rusya’ya yarayacağını büyük bir sevinçle dile getiriyor. “Tek millet iki devlet” yalanlarıyla Türkiye’ye gülücük saçan Aliyev, Rusya’ya da “iki millet tek devlet” mesajı veriyor olsa gerek!

Tüm bu gelişmeler SSCB’nin bir şekilde bölgede siyasi ve kültürel olarak varlığını koruduğuna işaret ediyor!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum