1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PTT’nin Sırp milliyetçilerine ihtimam göstermesi kabul edilemez!
PTT’nin Sırp milliyetçilerine ihtimam göstermesi kabul edilemez!

PTT’nin Sırp milliyetçilerine ihtimam göstermesi kabul edilemez!

PTT, Sırp milliyetçisi siyasetçi Milorad Dodik için pul bastırdı!

21 Haziran 2021 Pazartesi 11:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Antalya'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci için bastırıldığı söylenen özel pullara Milorad Dodik’in fotoğrafı basıldı.

Milorad Dodik, Bosna Savaşı’nın dünya kamuoyu tarafından en fazla tepki çeken suçlarından Srebrenitsa Katliamı’nı inkar etmiş ve bu cürüm için “Uydurma!” ifadesini kullanmıştı.

Srebrenitsa’da BM’nin gözlemi altındaki mülteci kamplarına baskın düzenlenmiş ve kendini savunma şansı dahi olmayan 8 bin insan Sırp milliyetçisi olan Çetnikler tarafından katledilmişti. Başta Bosna Müslümanları olmak üzere farklı coğrafyalardan Müslümanlar için Sbrenitsa’da yaşananların Batı dünyası olan ilişkiler açısından sembolik değeri bulunuyor.

Bu konudaki hassasiyetin anlaşılabilir bir zeminden neşet ettiğini bilmek gerekirken PTT’nin sorumluluktan uzak bir şekilde Milorad Dodik’i taltif etmesi izahı mümkün olmayan bir durumdur!

Dodik’in herhangi bir gerekçeyle Türkiye’de resmi bir kurum tarafından onaylanması başta Türkiye’deki Bosnalı mülteciler olarak birçok kesimi rahatsız etti. CHP milletvekilleri dahi konu hakkında açıklama yaparken yetkililerin sorumlu davranıp hatadan geri dönmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum