1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Provokatör Itamar Ben-Gvir necaset saçıyor!
Provokatör Itamar Ben-Gvir necaset saçıyor!

Provokatör Itamar Ben-Gvir necaset saçıyor!

İsrail’in yeni kabinesinde yer alan Itamar Ben-Gvir'in Kudüs ziyaretinin kışkırtma olabileceğini ifade eden dostu ABD’yi dinlemeyen İsrail, Ben Gvir’in Mescid-i Aksa çevresinde şov yapmasını seyretti.

04 Ocak 2023 Çarşamba 21:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, "Bu ziyaretten derin endişe duyuyoruz" demiş Ben Gvir’in Kudüs çevresinde bulunmasını, “gerilimi tırmandırma ve şiddeti kışkırtma potansiyeli” olduğunu ifade etmişti.

Ben-Gvir, Filistinlilerin ciddi bir provokasyon olarak değerlendirdiği bir harekette bulunarak, Müslümanlar tarafından Harem-i Şerif olarak bilinen mekana gezi düzenledi. Kubbet-üs-Sahra ve çevresini ziyaret eden faşist Ben Gvir’in askerler eşliğinde dolaştığı görüldü.

Ben-Gvir'in aşırı milliyetçi Yahudi Gücü partisi, Yahudilerin bölgeye yaptığı ziyaretlerin sayısını artırmak için sürekli olarak talepte bulunuyordu. ‘Ağlama Duvarı’ önünde dua etmek için bölgeye gitmediği öğrenilen Gvir’in 13 dakika boyunca bölgeyi gezerek provokasyonda bulundu.

Ziyaretinden kısa bir süre sonra Ben-Gvir, "Tapınak Dağı herkese açık" şeklinde de bir sosyal medya paylaşımı yaparak kendince gövde gösterisinde bulundu.

Gvir kendisini ‘dikkat et’ diye uyaran politikacı yoldaşlarının sözlerine atfen, "Hamas beni tehdit ederek caydıracağını düşünüyorsa, zamanın değiştiğini anlamalarına izin verin" tehdidinde bulundu.

İsrail tarihindeki en sağcı ve faşist Başbakan olan Benyamin Netanyahu'nun yeni hükümetinin yemin etmesinden günler sonra gerçekleşen bu ziyaret tepki çekiyor. İsrail’in büyük dostu ABD dahil birçok ülke gerçekleşen ziyareti ‘provokasyona zemin hazırlamak’ şeklinde yorumladı.   

Bir zamanlar Araplara karşı ırkçılığı kışkırtmaktan hüküm giymiş bir Yahudi yerleşimci olan Ben-Gvir'in hükümet koalisyonuna dahil edilmesi İsrail’in, Filistin’i işgal politikaları noktasında çok önemli bir tutum olarak değerlendiriliyor.

Ben-Gvir, ulusal güvenlik bakanı olarak işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail güvenlik güçlerini denetleyecek.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum