1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Prof. Ahmet Ercan: "Celal Şengör deprem halisünasyonları görür"
Prof. Ahmet Ercan: "Celal Şengör deprem halisünasyonları görür"

Prof. Ahmet Ercan: "Celal Şengör deprem halisünasyonları görür"

Jeofizik mühendisi Ercan, Celal Şengör'ün elindeki verilerin bilimsel olmadığını söyledi

16 Şubat 2023 Perşembe 12:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katıldığı bir canlı yayında Jeofizik Mühendisi Profesör Dr. Ahmet Ercan, meslektaşı Celal Şengör'ün deprem üzerine halisünasyonlar görecek kadar garip fikirlere sahip olduğunu anlattı.

Şengör'ün beklenti ve ifadelerinin jeoloji bilimiyle ilgisi olmadığını anlatan Ercan, Şengör'ün İstanbul'da bir deprem arzu ettiğini de iddia etti.

Geçmiş bir karşılaşmalarında Şengör'ün "İstanbul'da şöyle yakışıklı bir deprem olsun, her tarafı bir yıksın geçirsin, bu şehri biz dedi yeniden kuralım" dediğini öne süren Ercan, Şengör'ün uçlarda durduğunu belirtti.

1999 depreminden sonra Şengör'ün 3 gün içerisinde bir İstanbul depremi beklediğini hatırlatan Ercan, bunu daha sonra 3 haftaya, 3 aya, 3 yıla çıkardığını ama tutmadığını, 10 yıl dediğini ama bunun da gerçekleşmediğini ve son olarak 30 yıl olarak revize ettiğini anlattı.

Ercan bu konuda bir veritabana bulunmadığını söyleyerek, "Sadece jeofizik bilgiler var, jeofizik bilgiler de jeofizik gemilerle yer altının sismik görüntülenmeleri var, oradan tabi bir tasarı geliştiriyor, diyorum ya gerçek bir bilim dalı değildir, bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veritabanı yok, veritabanı zayıf, sonuçta böyle bir deprem olur diyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum