1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Polis, Araçların Yakılmasına Göz Yumdu"
"Polis, Araçların Yakılmasına Göz Yumdu"

"Polis, Araçların Yakılmasına Göz Yumdu"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK/BDP'liler tarafından HÜDA PAR konvoyuna düzenlenen saldırının ardından ilçe çıkışında bırakılan 4 aracın yakılmasında Lice polisinin payı olduğu iddia edildi.

31 Ocak 2014 Cuma 12:08A+A-

Seçim çalışmaları kapsamında dün akşam saatlerinde Lice'de yaptıkları esnaf ziyaretinin ardından PKK/BDP’liler tarafından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) konvoyuna düzenlenen saldırının ardından ilçe çıkışında bırakılan 4 aracın yakılmasında, Lice polisinin payı olduğu iddia edildi.

Lice ilçesinde bırakılan araçların yakılmasında suçun büyüğünün kolluk kuvvetlerinde olduğunu söyleyen Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, yakılan araçların anahtarlarını polislerin aldığını ve araçları çekeceklerini söylediklerini fakat hiçbir işlem yapmadan araçların yakılmasına göz yumduklarını söyledi.

“Karanlık odaklar iş başında”

Lice’de yaşanan olaylarda emniyet içerisine çöreklenmiş karanlık odakların PKK/BDP’lilerle birlikte hareket ettiğini belirten Tanrıkulu, İslam’ı referans alan HÜDA PAR’a karşı oynanan bu kirli oyunların tutmayacağını söyledi.

“Lice halkı zarar görmesin diye bedel ödedik”

Araçların bırakılmasından yakılmasına kadar ki süreci İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan Tanrıkulu, “Olayların başlamasının ardından, Belediye Başkan adaylarımız ve gönüllülerimiz araçlarına binerek Lice’den çıkmaya çalıştı. Bu esnada olayların yaşandığı yerde parçalanmaya çalışılan araçlarımız kaldı. Araçlarımızı almak için oraya gitmeye çalıştığımızda olayların büyüyeceğini fark ettik. Bizlerde duyarlı davranarak Lice halkı başta olmak üzere kimseye zarar gelmesin diye gitmekten vazgeçtik.” dedi.

Emniyet: Anahtarlarını bize verin araçlarınızı güvenli bir yere çekelim

Lice İlçe Emniyet Amiri’nin HÜDA PAR yetkililerini aradıklarını ifade eden Tanrıkulu, “İlçe Emniyet Amiri, parti yetkililerimize, araçlarınızın anahtarlarını bize teslim edin, araçları güvenli bir şekilde oradan çıkararak emniyet otoparkına çekeriz, sizde sonra gelir alırsınız, dediler. Parti yetkilileri bu fikre sıcak bakmayarak, araçların hemen getirilip Lice çıkışında kendilerine teslim edilmesini istedi. Parti yöneticilerimiz durumun hassas olduğunun bilincinde olması münasebetiyle araçları almadan çıkmayacaklarını defalarca emniyet yetkililerine belirttiler. Lice İlçe Emniyeti ikna edemeyeceğini anlayınca araya Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü girdi.” dedi.

“Diyarbakır Emniyet Müdürü teminat vermişti”

Diyarbakır Emniyet Müdürünün bizzat HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu aradığını ifade eden Tanrıkulu, “Diyarbakır Emniyet Müdürü, mahsur kalan araçların sağ salim olay yerinden çıkarılacağını ve kendilerine teslim edileceğinin teminatını verdi. Genel Başkanımızda teminat aldıktan sonra Lice’den çıkılacağını belirterek Diyarbakır’a dönülmesi talimatını verdi.” ifadelerini kullandı.

Basına yansıyan görüntülere bakıldığında araçların polisin gözü önünde parçalanmaya çalışıldığını ve yakıldığını söyleyen Tanrıkulu, “PKK/BDP’lilerin saldırısı karşısında adeta izleyici durumunda olan polis söz konusu HÜDA PAR üyeleri olunca adeta aslan kesiliyorlar. HÜDA PAR’a karşı yapılan bu saldırıların, Emniyet ve PKK/BDP işbirliğiyle yapıldığı artık gün yüzüne çıkmıştır.” şeklinde konuştu.

“Kürt halkı gerçeği biliyor”

Tanrıkulu son olarak, “PKK/BDP’lilerin son zamanlardaki İslami referans alan HÜDA PAR’a karşı yapılan saldırılardaki amacı yerel seçimler için oy kazanmaksa büyük bir yanılgı içindedir. Bir yandan PKK/BDP diğer yandan derin polislerin oynadığı bu kirli oyun ve yaptıkları hain saldırılar, bizim çalışma azmimizi artırmaktadır. Bundan sonraki süreçte kapı kapı dolaşarak hem İslam davasını hem de bize karşı oynanan bu kirli oyunları Müslüman halkımıza anlatacağız. HÜDA PAR olarak bize karşı oynan bu kirli oyunların cevabını halk seçimlerde verecektir. “ dedi.

İlkha

130077.jpg

130078.jpg

130079.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum