1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’ya Yönelik Operasyonlar Herkesi Rahatsız Etmiş!
PKK’ya Yönelik Operasyonlar Herkesi Rahatsız Etmiş!

PKK’ya Yönelik Operasyonlar Herkesi Rahatsız Etmiş!

Türkiye ordusunun PKK kamplarına yönelik sürdürdüğü hava harekatı, neredeyse hiçbir konuda mutabık kalamayan ABD ile Rusya’da ortak rahatsızlığa yol açmış görünüyor.

07 Ağustos 2015 Cuma 12:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rusya’nın başından itibaren açık bir tavırla TSK'nın PKK'ya yaptığı hava operasyonlarını eleştirdiği biliniyor. Mısır gazetesi el Ahram'a konuşan Rusya Başbakanı Medvedev ABD'nin Irak'ta Irak hükümetinin talebiyle IŞİD'i vurduğunu, ancak Suriye'de rejimden onay alınmadığına vurgu yaptı. Bu gerekçeyle, ABD'nin Suriye'de IŞİD'i hedef almasını eleştirdi ve saldırıların meşruiyeti konusunda ciddi şüphelerin oluştuğunu belirtti. Medvedev, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki hava saldırılarının da aynı açıdan sorunlu olduğunu ifade etti.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın çarşamba günü bazı gazetecilerle yaptığı sohbette Türkiye hakkında çarpıcı ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

Obama: Türkiye PKK’ya değil IŞİD’e odaklanmalı!

Huffington Post'ta yer alan habere göre Obama, Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda odaklandığı hedefin PKK değil IŞİD olması gerektiğini ifade etti.

Huffington Post muhabiri, Obama'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD saldırılarını PKK'ya operasyon düzenlemek için kullanmasından endişe duyup duymadığını sordu. Obama ise, Türkiye ile IŞİD'in bölgedeki en büyük tehdit olduğu konusunda görüştüklerini belirterek "Türklerin PKK saldırılarına karşı da kendini savunma hakkının meşru olduğunu" söyledi. Ancak Obama Türkiye ile çözülmesi gereken en büyük sorunun Türkiye sınırlarından yabancı savaşçıların IŞİDe katılması olduğunun da altını çizdi. ABD Başkanı tüm çalışmaların bu yönde olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum