1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK’nın Gara Katliamı ve Irak-Suriye Hattı
PKK’nın Gara Katliamı ve Irak-Suriye Hattı

PKK’nın Gara Katliamı ve Irak-Suriye Hattı

Gara'da yaşanan katliam köşeye sıkışan PKK'nın caniliğini bir kez daha gösterirken, bölgede “Kartal-Pençe” adıyla bir süredir devam eden ve 75 Kilometre derinliği, 25 kilometre genişliği kapsayan askeri harekât birkaç açıdan kritik öneme sahip.

16 Şubat 2021 Salı 12:19A+A-

Kenan Alpay bugünkü köşe yazısında bir yandan PKK'nın Gara'daki katliamının hamasi söylemler ile cevaplanmaması gerektiği üzerinde dururken öte yandan askeri anlamda kazanılan başarının bölgede maşa olarak kullanılan PKK/PYD'nin tüm unsurları için geçerli kılınması gerektiğini ifade ediyor. 

 

Kamuoyu son aylarda Kuzey Irak’a yönelik Türkiye’nin daha bir artan askeri hareketliliğini çok genel bir tablo içinde takip ettiği için Gara’da özel dizayn edilmiş bir mağaradan gelen acı haberle doğal olarak dehşetli bir infial yaşadı. “Kartal-Pençe” adıyla bir süredir devam eden ve 75 Kilometre derinliği, 25 kilometre genişliği kapsayan askeri harekât birkaç açıdan kritik önemi haizdi.

Harekâtı kritik kılan sebeplerin en sonuncusundan başlayalım: PKK tarafından değişik zamanlarda kaçırılıp alıkonulan asker, polis ve sivil 13 vatandaşın kurtarılması bu harekâtın en önemli parçalarından biriydi. Ancak PKK son derece sarp yamaçlardaki mağaralardan birine inşa ettiği ve hem karargâh hem de hapishane olarak kullandığı gizli bir üste değişik zamanlarda kaçırıp rehin olarak tutuğu 13 insanı katletti. Yıpratma, güç gösterisi yapma, pazarlık imkânı olarak elde tutma gibi hiçbir seçenek elde kalmadığı için yakın mesafeden kafalarına ateş ederek katletti elbette. Uzun yıllar boyunca tecrübe edildiği üzere PKK gibi örgütlerin katliama girişmek için makul bir sebep bulmasına ve sunmasına da gerek yok ayrıca.

 

HABERE YORUM KAT