1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lılar Otobüse Ateş Açıp Molotof Attı
PKK'lılar Otobüse Ateş Açıp Molotof Attı

PKK'lılar Otobüse Ateş Açıp Molotof Attı

Adana'da PKK yandaşları, içinde yolcu olan belediye otobüsüne pompalı tüfeklerle ateş açıp daha sonra molotof attı.

20 Kasım 2015 Cuma 16:14A+A-

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Şehitler Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta pazar günü Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki olayları bahane eden PKK yandaşları yüzlerini kapatıp ellerine pompalı tüfek ve molotof bombası alarak Şehitler Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Bu sırada vatandaşları taşıyan belediye otobüsü bulvara giriş yaptı. PKK yandaşları belediye otobüsüne içinde yolcu varken pompalı tüfeklerle ateş açıp durdurdu.

Sürücü bir süre sonra PKK'lılardan korkup otobüsün kapılarını açtı. Bunun üzerine yolcular otobüsten kaçmaya başladı. PKK'lılar otobüse molotof bombası attı. Vatandaşların polise haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen polis ise hemen TOMA ile otobüsü söndürmeye çalıştı. TOMA kısa sürede otobüsü söndürdü.

7 KİŞİ ŞAFAK VAKTİ OPERASYONLA YAKALADI

Polis otobüsün güvenlik kamerasından PKK yandaşlarının kim olduğunu belirledi. Şafak vakti yapılan operasyonda zanlılar evlerinden tek tek gözaltına alındı. Yapılan operasyonda Suriye uyruklu İ.T., C.B., H.B., V.Ş. ve Türk uyruklu A.Ö., M.S. ve K.T. gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1 kişi savcılıktan serbest kalırken 6 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İHA

HABERE YORUM KAT