1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. PKK'den gösteri düzenleyen Ezdilere tehdit
PKK'den gösteri düzenleyen Ezdilere tehdit

PKK'den gösteri düzenleyen Ezdilere tehdit

Şengal Dağı’nda protesto düzenleyerek PKK’nin bölgeden çıkmasını isteyen Ezdi Evi üyesi protestocuların, PKK tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

30 Temmuz 2020 Perşembe 15:40A+A-

K24’e konuşan Ezdi Evi aktivisti Sadun Qolo, “2014 yılından beri Şengal’de zulüm ve zorbalık devam ediyor. Şengal’in bütün dağlarında, farklı isimlerle bölgede bulunan PKK tarafından kazılmış ve onlarca tünel yapılmış. Vatandaşların gidiş gelişleri de yasaklanmış, insanlar işlerine, bağ ve bahçelerine gidemiyor çünkü PKK engel çıkarıyor” dedi.

PKK’nin Şengal’deki faaliyetleri hakkında ise Sadun Qolo şunları belirtti:

“PKK yüzlerce Ezdi gencini kaçırdı ve ne olursa olsun serbest bırakmıyor. Kaçırılanların yakınları binlerce dolar para ödemeye de hazır ancak PKK buna yanaşmıyor. Bu gençlerden bazıları zindanlarda tutuluyor, bazıları da Kandil’e gönderilmiş.”

PKK’nin Şengal Dağı’ndaki Qereçol mıntıkasında bir yeraltı hapishanesi inşa ettiğini söyleyen Qolo, “Duvarlar üstten kırmızıya boyanmış ve içerisinde 50’den fazla Ezdi genci tutuluyor. Bu zindanda kırmızı ışıklarla aydınlatma yapıldığı için çoğu gencin görme yetisini kaybettiğini biliyoruz” diye konuştu.

26 Temmuz’da Ezdi Evi’nin düzenlediği ve yüzlerce kişinin katıldığı protestoyla ilgili ise Qolo, “PKK’nin Iraklı bir güç olmadığını, dolayısıyla Şengal ve çevresinden uzaklaşmasını, alıkonulan gençlerimizin serbest bırakılmasını istedik. Çiftçilere, tarla, bahçe sahiplerine engel çıkarılmamasını talep ettik” ifadelerini kullandı.

Sadun Qolo devamında şunları söyledi:

“PKK hiç kimseyi dinlemiyor ve Şengal’deki Iraklı güçler de taleplerimizi Bağdat hükümetine iletmiyor.  Milisler tarafından desteklenen Şengal’in şu anki yönetimi de PKK’nin tehditlerine maruz kalıyor, dolayısıyla taleplerimizi Irak hükümetine ulaştırmıyorlar.

PKK, protestoya katılanları tehdit ederek, bu gösterilerin tekrarlanması halinde alıkoyma tehdidinde bulundu. Diğer yandan da insanlara para dağıtarak tepkileri bastırmaya çalışıyor.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT