1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’dan Demirtaş’a Olumsuz Yanıt
PKK’dan Demirtaş’a Olumsuz Yanıt

PKK’dan Demirtaş’a Olumsuz Yanıt

HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın "PKK 'ama'sız silah bıraksın” çağrısına yanıt veren PKK yöneticisi Cemil Bayık, sorunun silahla çözülmeyeceğini bildiklerini söyledi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 14:34A+A-

KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, Almanya’da pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine konuştu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya  "PKK 'ama'sız silahlı eylemleri durdursun” çağrısına olumsuz yanıt verdi. Bayık bu çağrının değerli olduğunu ve sorunun silahla çözülemeyeceğine katıldıklarını belirtti ve şunu söyledi:

“Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz. Sekiz kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık. Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkâr etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak.”

Bayık'ın ateşkes şartları

Tek taraflı ateşkes olmayacağını söyleyen Bayık, bunun için şartlarını ise şöyle sıraladı:

“Devlet de resmi olarak ateşkes ilan etmeli. İki tarafta da ateşkesi gözleyen izleme komitesi oluşturulmalı. Müzakereler özgür ve eşit şartlarda sürdürülmeli ve önder Apo müzakere başı olarak kabul edilmeli. Arabuluculuk yapan üçüncü bir taraf lazım. Bütün operasyonlar durdurulmalı, son dönemde gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı. Yoksa Türkiye’nin yarın tekrar her şeyi inkâr etmeyeceğine nasıl güvenelim?” 

Demirtaş: PKK'nın amasız olarak silahlı eylemelerini durdurması lazım

Selahattin Demirtaş PKK’ya çağrısında şunu söylemişti:

“PKK'nın amasız olarak silahlı eylemlerini durdurması lazım. Silahın demokrasi mücadelesi açısından mazereti yoktur. AKP'nin hataları, suçları asker ve polisi öldürerek sorulmaz."

Kaynak: Welt am Sonntag, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT