1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Tarafından Lice’de ‘Ateş Açıldı’ mı?
PKK Tarafından Lice’de ‘Ateş Açıldı’ mı?

PKK Tarafından Lice’de ‘Ateş Açıldı’ mı?

HPG, Lice’de ‘ateş açıldı’ iddiasının bir provokasyon girişimi olduğunu açıkladı ve olaylarla ilgisi olmadığını belirtti.

06 Haziran 2014 Cuma 17:48A+A-

Lice’de PKK’nin yol kesmesiyle başlayan gerginlik devam ederken, açılan ateşte bir askerin yaralandığı ifade edilmişti.

Eylemciler arasından ateş açıldığıyla ilgili olarak PKK’den bir açıklama geldi.

HPG Basın İrtibat Merkezi imzalı açıklamada, güçlerinin Lice ve çevresinde gelişen eylemler ile bir ilişkilerinin olmadığı belirtilerek “silahla ateş açıldı” şeklinde doğru olmayan bilgilerin basına yansıtıldığı ileri sürüldü.

PKK’nin askeri kanadı HPG Basın İrtibat Merkezi, iddiaları eylemlere “karşı provokasyon girişimleri” olarak nitelendirdi.

ANF’de yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Halkımızın Türk devletinin çözüm sürecini tehlikeye sokan, ateşkes koşullarını ihlal eden, karakol, kalekol ve askeri amaçlı baraj yapımına karşı Lice ve çevresinde gelişen halk hareketi giderek büyüyor. Gerilla güçlerimizin bu halk hareketiyle herhangi bir ilişkisi söz konusu değildir. Her zaman olduğu gibi, şimdi de halkımızın yürüttüğü Lice serhildanı tamamen sivil, siyasi bir halk hareketi biçiminde gelişmektedir.

Fakat Türk güvenlik kuvvetlerinden bazı kesimler, provokatif-kışkırtıcı girişimlerde bulunmakta, "silahla ateş açıldı" biçiminde doğru olmayan bilgileri basına yansıtmaktadır. Bununla birlikte kasıtlı bir biçimde gerilla güçlerimizin üslendiğini tahmin ettiği alanları da silahla taramaktadır.

Açık ki bu zeminde Türk güvenlik kuvvetleri tarafından yürütülen tahrik ve kışkırtma faaliyeti vardır. Bu açıdan tehlikeli oyunların peşinde oldukları anlaşılmaktadır. ‘Bize ateş açıldı’ biçiminde yalan bilgiler yayarak ve tek taraflı olarak gerçek mermilerle kitlenin taranması, ayrıca olay yerinin çok uzağında gerilla güçlerimizin bulunduğunu tahmin ettikleri alanları taramaları kirli bir oyunun peşinde olduklarını göstermektedir. Bütün bunları kitle hareketini bastırmada gerekçe yapmak istemekte ve kirli, tehlikeli planlar tezgâhlama içinde olduklarını ortaya koymaktadır."

PKK’nin açıklamasında “silahla ateş açıldı” iddialarının yalanlanması çatışmasızlığa bağlı kalınması noktasında anlamlı bulundu.

(Islahhaber.com)

HABERE YORUM KAT