1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK Şiddeti Şırnak'ta 50 Bin Kişiyi Evinden Etti
PKK Şiddeti Şırnak'ta 50 Bin Kişiyi Evinden Etti

PKK Şiddeti Şırnak'ta 50 Bin Kişiyi Evinden Etti

Şırnak'ta yaşamı hiçe sayan saldırılarda bulunan PKK'lılar, 50 bini aşkın kişiyi evinden etti.

16 Mart 2016 Çarşamba 13:06A+A-

Şırnak'ta PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilde dağ kadrosundan gelenler ile 500'ün üzerinde PKK'lı militan bulunduğu tahmin edilirken, söz konusu mahallelerde 500'ü aşkın barikat ve çukur olduğu belirlendi.

Güvenlik güçlerince operasyon bölgesinde PKK militanlarına zaman zaman "teslim ol" çağrısı yapılıyor.

Vatandaşlar evlerini terk etti

Kazılan çukurlar, kurulan barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirilen el yapımı patlayıcıların vatandaşlarda tedirginliğe yol açtığı kentte, PKK'lıların saldırılarından endişe duyan binlerce kişi evlerini terk etti.

PKK'lıların engellemelerine rağmen evlerinden ayrılan aileler, çevre il ve ilçelerde kiraladıkları evler ile yakınlarının yanına yerleşti. Özellikle PKK'lılar tarafından "canlı kalkan" olarak kullanılma korkusu yaşayan vatandaşlar, evlerinden çıkarabildikleri bazı eşyaları da araçlara yükleyip şehirden ayrıldı.

Girişlere izin verilmeyen 63 bin nüfuslu şehirde 50 bini aşkın kişinin evlerini terk ettiği belirlenirken, vatandaşların, kentin çıkışında oluşturulan güvenlik noktalarındaki kontrolün ardından ilden ayrılması sağlanıyor.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT