1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Şiddeti Mağduru Öğrenciler Telafi Eğitimi İçin Mardin'de
PKK Şiddeti Mağduru Öğrenciler Telafi Eğitimi İçin Mardin'de

PKK Şiddeti Mağduru Öğrenciler Telafi Eğitimi İçin Mardin'de

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS'ye girecek son sınıf öğrencileri telafi eğitimi almak için Midyat ilçesine geldi.

25 Ocak 2016 Pazartesi 11:24A+A-

PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimden mahrum kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmayla yoğunlaştırılmış telafi eğitimi kapsamında İdil'den 482 öğrenci Midyat'a geldi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat Fen Lisesi erkek ve kız öğrenci yurtlarına yerleştirilen öğrencileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi, onlara kitap hediye etti.

Miroğlu, yaptığı konuşmada, buradaki eğitimin öğrencilere fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Toplumların ve insanların hayatında bazen beklenmedik hadiseler olabildiğini anlatan Miroğlu, "Bu olaylar da bir gün bitecek ve siz tekrar eğitim ve öğretiminize çok daha iyi şartlarda devam edeceksiniz. Devletin imkanları her zaman sizin arkanızda olacak. Türkiye’nin silahla, şiddetle çözülebilecek bir meselesi yoktur" diye konuştu.

Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da iki merkezde öğrencilerin eğitim-öğretim göreceklerini, çocuklara en iyi hizmeti verebilmek için seferber olduklarını dile getirdi.

12. sınıf öğrencisi Pınar Örüç ise silah seslerinden kurtuldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Herkesin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Örüç, öğretmenlerine teşekkür etti.

Aynı sınıf öğrencisi Sümeyye Akay da İdil’de çok zor şartlar altında yaşadıklarına işaret ederek "Midyat’ta gelerek eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bu telafi eğitimi bizim için bir fırsattır. Okuyarak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Açığımızı kapatabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT