1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Pekin: Dedikoducu Perinçek benim askerlik kapasitemi ölçemez!
Pekin: Dedikoducu Perinçek benim askerlik kapasitemi ölçemez!

Pekin: Dedikoducu Perinçek benim askerlik kapasitemi ölçemez!

Doğu Perinçek, Avrasyacılık uğruna eski yol arkadaşlarını aşağılamaktan geri durmuyor.

03 Ekim 2020 Cumartesi 15:26A+A-

HAKSÖZ HABER

CNN Türk’te Başak Şengül moderatörlüğünde gerçekleştirilen Akıl Çemberi programından Dağlık Karabağ bölgesinden yaşanan çatışmalardan hareketle dış politika üzerine konuşuldu.

İsmail Hakkı Pekin tarafından Doğu Perinçek’in yaptığı tespitler eleştirilince Perinçek sinirlenerek emekli Korgeneral Pekin’i “askerliği öğrenmemekle” itham etti. Doğu Perinçek  "Korgeneral olmuşsunuz ama askerliği öğrenmemişsiniz, ben de strateji ustasıyım, kusura bakma." diye konuşunca Pekin: "Ayıp oluyor, sizin yaşınız kadar benim askerlik yapmışlığım var. Bırakın yerinizde konuşun lütfen. Methettiğiniz Kurtuluş Savaşı'nda bile değişmemiştir, öyle kolay değildir. Hiç yakıştıramadım."

Perinçek bu kez üslubunu değiştirerek, "Ben seni yakından tanıdığım için, hiç öğrenmemişsin. Sizin buradaki konuşmalarınıza bakıyorum da bilmediğinizi görüyorum. Sizin silah arkadaşlarınız da sizi çok iyi tanıyor." dedi.

İsmail Hakkı Pekin'in tepkisi ise bu sefer oldukça sert oldu:

"Sen beni yakından tanıyamazsın, benim askerliğimi ölçmek, senin kapasitenin dışındadır. Sen kimsin ya, askerlikle ne alakan var. Yazık, 70 küsür yaşında bir adam, bir korgenerale bunları söylüyor. Hayatınız boyunca dedikodu yapıyorsunuz hocam. Biraz da açık ve net konuşun. Ben burada bir tespit yapıyorum, siz utanmadan askerliğimi sorguluyorsunuz. Önce mikserlik yapıp, arkasından sakinlik yapıyorsun. Bu kadar yalancı olunmaz yazıklar olsun. Aklınızı başınıza toplayın."

Perinçek ise: “Benim partimin çeşitli toplantılarına katılmışlığı vardır. 15 Temmuz sonrasından da tanırım, strateji bilmediğine askerlik bilmediğini orada da tespit etmiştik.”şeklinde cevap verdi.

Nesnel olgular üzerinde konuştuğunu iddia eden Doğu Perinçek,  Vatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin’i tahkir etmeye çalışarak kendi argümanlarını dinleyicilere dayattı. Daha önce Vatan Partisi adına Şam ziyaretinde bulunan Pekin hakkında 2015 senesinde yazdığı yazıda Perinçek şunları söylüyor:  “Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Pekin, hem Suriye cephesinde, hem de Türkiye cephesinde ABD’nin İkinci İsrail girişiminin karşısına dikilmiştir. Batı Asya Birliği’nin inşa edilmesinde tarihsel bir görev yapmaktadır. Suriye, İran ve diğer komşularımızla ilişkilerin örülmesi ve ABD’nin bölge planlarının bozulmasında herkesin dikkatini çeken  çalışmalar yürütmektedir. Tecrübesi, birikimi, cesareti, dürüstlüğü ve kararlılığıyla Türkiye’nin geleceğinin yaratılmasında herkese nasip olmayan bir çalışmanın başındadır. O nedenle hedefteki adamdır.” Tecrübesi, birikimi, cesareti, dürüstlüğü ve kararlılığıyla övgüler dizilen Pekin, bugün ise Doğu Perinçek tarafından hadsizlikle ve cahillikle suçlanıyor. Zira Perinçek’in Rusya ve İran’ı aklamak adına yapmayacağı saçmalık, söylemeyeceği yalan yok. İsmail Hakkı Pekin gibi Kemalist eski bir askerin siyaseten ayrılık yaşadığı Perinçek tarafından linçe uğraması Pekin’i aklamaz ancak onun bile Perinçek’e tahammül edememesi ibretlik bir olay olarak önümüzde duruyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum