1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Pakistanlıları sapık ilan etme hevesi!
Pakistanlıları sapık ilan etme hevesi!

Pakistanlıları sapık ilan etme hevesi!

Türkiye’deki ırkçı nefret dalgasının hedef aldığı toplumlardan olan Pakistanlılar hakkında yapılan karalama haberlerine bir yenisi eklendi. Gerçeklere ilgi duymayan zenofoblar yalan haber üzerinden nefretlerini kustu.

08 Mayıs 2022 Pazar 17:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçı nefret dalgasının siyasiler tarafından körüklendiği Türkiye’de medyanın sığınmacılar hakkında kaleme aldığı haberler tiksindirici bir boyuta ulaştı.

KRT TV internet haber sitesi, “Pakistan'da bir grup erkek, vefat eden kızı mezardan çıkartıp tecavüz etti” başlığıyla yayımladığı haberiyle Pakistanlılar hakkında kara propaganda da bulundu.

İddiaya göre ‘Pakistan'da bir grup erkek, vefat eden kızı mezardan çıkartıp tecavüz etmişti.’ Hindistan menşeili haberin birden fazla versiyonu internet haber sitelerini süslerken, Pakistanlılar hakkında yapılan bu tarz haberlerin Hindistan tarafından kasıtlı bir şekilde üretildiği görmezden gelindi.

Olayın baştan aşağı yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen haberlerinde düzeltmeye veya yayından kaldırmaya gitmeyen ırkçı basının "amaca giden yolda her şeyi mübah" gördüğü yorumları yapıldı.

Pakistanlılara dair farklı şekillerde paylaşılan haberlerde kimisi olayda faili bir erkek yazarken kimisi bir grup diye yazdı. Gujarat'ın köy olduğunu iddia eden nefreti körükleyici haberler üreten KRT TV'nin, Gujarat'ın neresi olduğuna dair yanlış bilgi vermesi bir yana olaydaki fail ya da faillerin kim olduğuna dair hiçbir bilgi vermemesi gazetecilikten çok ırkçı bir yayıncılığı amaçladığını gösteriyor. 

Haberin kaynağının yıllardır Pakistan ile çatışma içerisinde olan Hindistan'a ait  İngilizce yayım yapan bir haber sitesi olması ve haberin Hindistan'dan Türkiye'ye gelene kadar uğradığı bozulma gerçeklerden ziyade hedefin Pakistanlılar olduğunu kanıtlıyor.

Türkiye’deki ırkçı basın, açıkça sahte haber olduğu görülen haberi kendi yanlışlarını ekleyerek sosyal medyada paylaştı. Türkiye’deki ırkçı nefrete körükleyici yayınlar yapan basına karşı nasıl bir yaptırım uygulanacağı ise merak ediliyor. 

Pakistanlıların “tacizci, tecavüzcü, sapık” olduğunu iddia eden haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının, ırkçıların toplumsal ayrıştırma için kullandıkları bir argüman olduğu ısrarla vurgulansa da sosyal medya kullanıcılarının bu türde yapılan yalan yanlış haberlere ve paylaşımlara ilgiyle yaklaştıkları görülüyor.

 

KRT TV'nin sahte haberi:

pakistan.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum