1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özkök'ten 14 Aralık İfadesi
Özkök'ten 14 Aralık İfadesi

Özkök'ten 14 Aralık İfadesi

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda, Fethullah Gülen'in 2009'da yayınlanan 'Tahşiyeciler' konuşması hakkındaki yazısıyla ilgili ifade verdi.

23 Aralık 2014 Salı 11:50A+A-

14 Aralık’ta İstanbul merkezli başlatılan Gülen Cemaati'ne yönelik operasyon kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök tanık olarak ifade verdi.

Fethullah Gülen'in 6 Nisan 2009'da bir internet sitesinde yayınlanan konuşmasından üç gün sonra, gazetedeki köşesinde Gülen'in konuşmasıyla ilgili yazı yazan Ertuğrul Özkök, ‘tanık sıfatıyla ifade verdi.

Savcıyla yaklaşık 45 dakika görüşen Özkök, ‘Hoca bu konuyu niye açtı?’ başlıklı yazısıyla ilgili soruları yanıtladı. 

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında olduğu 4 kişinin tutuklandığı operasyonda, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi adli kontrol ile serbest kalmıştı.

Gülen’in söz konusu videosu "herkul.org" adlı internet sitesinde “irtica paranoyası” adıyla yayınlanmıştı. Gülen bu videoda, "Tahşiye diye bir şey icat edebilirler, adlarına da Tahşiyeci derler, sonra kalaşnikof verirler, çuvaldızı bile olmayan insanlara terörist damgası vuracaklar. Belli kişilerce karanlık karar kurullarında alınan kararlar" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT