1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özkök: "O Toplantıda Muhtıra Kelimesi Geçti"
Özkök: O Toplantıda Muhtıra Kelimesi Geçti

Özkök: "O Toplantıda Muhtıra Kelimesi Geçti"

Eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök, katıldığı Ergenekon davasında tanıklık yaptı.

02 Ağustos 2012 Perşembe 11:38A+A-

Ergenekon Davası kapsamında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak bilgisine başvuruluyor. Özkök mahkemedeki ilk ifadesinde 2003 yılında kuvvet komutanlarıyla yapılan toplantıda “muhtıra”nın konuşulduğunu söyledi. Bu arada davanın sanıklarından Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, duruşma salonunda yerini aldı.

Aralarında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız ile Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da bulunduğu 273 sanığın yargılandığı davada 213'üncü duruşma yapıldı.

Davanın bugünkü duruşmasında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün tanık olarak bilgisine başvuruldu.

“Muhtıra” Kelimesi Geçti

Özkök, 2003-04 yıllarında kuvvet komutanlarıyla aralarında görüş farklılığının ortaya çıktığını söyledi.
2003 yılında kuvvet komutanlarıyla yapılan toplantıda "Muhtıra"nın konuşulduğunu doğrulayan Hilmi Özkök, “Kuvvet komutanları ile 2003 yılında yapılan toplantıda 'muhtıra' kelimesi geçti" dedi.
2002-2006 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yapan Hilmi Özkök, daha önce Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'e ifade vermişti. Özkök'ün 18 sayfalık ifadesi dava dosyasına girmişti.

İddialara göre, 2003-2004 yıllarında dönemin kuvvet komutanları, çeşitli darbe planları hazırlamış, ancak Özkök karşı çıktığı için bu planlar uygulamaya geçmemişti.

Başbuğ da Duruşmada

Bu arada davanın sanıklarından Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, duruşma salonunda yerini aldı.

HABERE YORUM KAT