1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Özışık ve Peker ilişkisi devletteki kirlenmenin boyutlarını işaretliyor!  
Özışık ve Peker ilişkisi devletteki kirlenmenin boyutlarını işaretliyor!  

Özışık ve Peker ilişkisi devletteki kirlenmenin boyutlarını işaretliyor!  

Sedat Peker’in Hadi Özışık ve Süleyman Soylu ile olan ilişkisi devlet-medya-mafya üçgeni hakkında kritik ve sarsıcı bilgiler veriyor.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayımladığı videolar bir zamandır Türkiye’nin en öncelikli gündem maddeleri arasında. Bu durumun kendisi bile Türkiye için oldukça ‘dehşet’ bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzun kanıtı olarak düşünülebilir.

Haraç kesip tehditle iş yapan, insanların güvenliklerinden endişe duymalarını sağlayan hatta cinayetler azmettiren mafya örgütleri yine Türkiye’nin gündemini belirliyor. Ancak vahamet bununla da sınırlı değil. Bir de bu mafyanın devletle ve medyayla olan son derece sıkı fıkı ve kamuoyunun gözüne sokulacak düzeyde aşikar ilişkileri var…

Sedat Peker’in yayımladığı videolarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki anekdotlar bizzat Soylu tarafından tepkiyle karşılanmış, şiddet ve hakaretlerle reddedilmiş ancak iddialar hakkında elle tutulur cevaplar verilememişti. Adı sadece “Kırmızı Bültenle aranan Organize suç örgütü lideri S. P.” rumuzuyla anılan Sedat Peker’in mafya reisi ve YouTuber yeteneklerini harmanlayarak kamuoyuna siyaset, bürokrasi, yargı ve medyaya dair dizi film tadında yayınladığı itiraf, ifşa ve ithamları için Soylu, “birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği...” sözleriyle tepkisini göstermişti.

Öyle sanıyoruz ki ‘eski dost’ bu “mafya pisliği” tabirine çok alınmış. Hikayemizin ‘mafya pisliği’ hemen bir başka dostunu arayarak ona dert yanıyor. Devlet-mafya arasındaki iğrenç ilişkiler ağı burada medyanın da dahil olması ile memleket adına kahredici ve utandırıcı bir hale bürünüyor.

İşin medya ayağında son dönemin en popüler ismi ve ‘tornistanspor’ lakabıyla bilinen Hadi Özışık var. İnternethaber isimli sitenin sahibi üç kardeşten birisi olan Hadi Özışık elinde nargilesiyle son derece lakayt bir tarzla ve “reis, reisim” hitaplarıyla yaltaklanarak telefonda Sedat Peker ile görüntülü arama yaparak uzun uzun konuşuyor. “İki dostumun arasında kaldım…” diyen Özışık medyanın Türkiye’deki kritik rolüne dikkat çekiyor: Devlet ile mafya arasında dostluk bağlarını güçlendirmek!

28 Şubat medyasını hatırlatan bu iğrenç tablo 2021 Türkiye’si için oldukça karamsar, ileri düzeyde mide bulandırıcı ve can sıkıcı bir duruma işaret ediyor tabi ki. Özışık devamında Sedat Peker’e Süleyman Soylu ile yaşadığı ‘kardeş kavgası’nda notunu da veriyor: “Sen haklısın abi!”

Tornistanspor Hadi Özışık eminiz ki Soylu ile de görüşürken “sen haklısın abi!” diyerek Peker için ağır ifadeler kullanıyordur. Çünkü karakter ve şeref yoksunu insanlar ilişkilerini çıkar zemini üzerine inşa ederler. Bu kokuşmuş ilişkiler ağı içinde Süleyman Soylu ve Hadi Özışık çıkarları için kullandıkları eli kanlı mafya babasını sokak jargonunda ifade edildiği şekliyle ‘satıyorlar.’

Ancak film burada bitmiyor. Sedat Peker beklenildiği kadar kolay lokma olmasa gerek. Soylu ve Özışık’tan çok daha iyi bir şekilde yeni medya imkanlarını kullanan Peker’in elinde her şeyin kaydı var anlaşılan. “Kurtlar Vadisi 2023’e doğru” isimli bir diziye senaryo olabilecek kadar ‘dehşet’ verici olan bu gelişmeler Türkiye’nin kazanımlarının nasıl da gayrı meşru ilişki ağlarıyla bozuk para harcar gibi heba edildiğini gözler önüne seriyor.

Mafyayla mücadele eden devlet, medyayı da yanına alarak mafya ile iş tutar hale gelmiş. 90’lı yıllara, geçmişe dönüş olarak ifade edilebilecek olan bu hazin durum acilen müdahale edilmesi gereken bir vasata işaret etmektedir. Ancak müdahale edebilecek bir siyasi irade kaldı mı onu bilmiyoruz! 

Bu arada üniversite rektörlerine ve belediyelere kurdukları kumpaslarla isimlerini duyuran Özışık Kardeşler artık ‘şerefsiz’ olduklarını alenen itiraf ve ilan etmek zorundalar. Peker’in Hadi Özışık için “Soylu ile aramda aracılık yaptı” iddiası hakkında ““Aracılık yaptıysam namussuzum, şerefsizim, haysiyetsizim, alçağım” diyen Özışık, Sedat Peker’in video kayıt sistemleri hakkındaki derin bilgisini hafife almış olmalı!

Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi servis eden Sedat Peker, Özışık’ın da en az kendisi kadar iğrenç bir insan olduğunu kanıtladı. Ortaya çıkan bu görüntülerden sonra ağızlarda kekre bir tat kaldı. Sedat Peker’i şehir şehir “Sedat reis” olarak gezdiren siyaset bir mafyayla kurduğu ilişkileri izah edemiyor. Medya ise bu işten elde ettiği ‘kazanımlarının’ zayi olmasını istemediği için önce mafyaya “haklısın abi” çekiyor. Ardından ise bunu reddedip tükürdüğünü yalamak zorunda kalıyor!

Videoya ulaşmak için: 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sokak tabiriyle herkesin birbirini sattığı bu filmde Özışık Kardeşleri şu sözlerle ‘satarak’ kendi konumunu sağlama almaya çalışıyor: “Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak ve tezgâh kurdular. Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” Kudretli ve popüler İçişleri Bakanı’nın her biri diğerinden daha kirli ilişki ağlarının ortasında itibarını ve makamını daha ne kadar muhafaza edeceğini hep birlikte göreceğiz!

Akıllarda Kenan Alpay’ın sosyal medyadan sorduğu şu soru kalıyor: “Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler gazeteci miydi, aydın mıydı, akil insan mıydı ki gece-gündüz her kanalda Türkiye toplumuna yol göstermek, dostu-düşmanı tanımlamak üzere ekranlara çıkarıldı? Bu edepsiz ve rezil trolleri hangi devlet aklı siyasetin sözcüsü, toplumun öncüsü yaptı?”

Allah bize sabır versin! Ülke ve toplumu “Kurtlar Vadisi 2023’e doğru” tezgahını kuran karanlık ve kirli aktörlerin musibetlerinden korusun. Siyaset ve yargı ne mi yapsın? Onların bir şey yapacağı yok çünkü onlar da izlemek üzere bir sonraki videoyu merakla bekliyor sadece.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum