1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Suriye Ordusu, Dabık’ı IŞİD’in Elinden Aldı
Özgür Suriye Ordusu, Dabık’ı IŞİD’in Elinden Aldı

Özgür Suriye Ordusu, Dabık’ı IŞİD’in Elinden Aldı

Özgür Suriye Ordusu’nun, Suriye’de Dabık köyü ve Soran beldesini IŞİD’in elinden aldığı bildirildi.

16 Ekim 2016 Pazar 12:01A+A-

Suriye’nin kuzeyinde IŞİD için sembolik bir öneme sahip olan Dabık köyü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) direnişçileri tarafından ele geçirildi.

AA muhabirinin ÖSO komutanlarından aldığı bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep’in Soran beldesi ve Dabık köyü, IŞİD militanlarından alındı.

suriye_harita_dabik.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, Azez-Cerablus hattında bugün ele geçirilen yeni bölgelerde IŞİD’in yoğun biçimde kullandığı bomba düzeneklerini etkisiz hâle getirmeye çalışıyor.

Güvenlik kaynakları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında en zorlu safhanın tamamlandığını, harekâtın devam edeceğini bildirdi.

IŞİD’in bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik bir öneme sahip. Örgüt, Dabık’ta müslüman olmadığına inandığı güçlerle yapacağı savaşla kıyametin başlayacağına inanıyor.

Öte yandan örgüt, internette yayımladığı bir dergisinde önceki gün, Ebubekir Bağdadi’nin, “Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil.” şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT