1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der’den Yasakçı Genelgeye Protesto
Özgür-Der’den Yasakçı Genelgeye Protesto

Özgür-Der’den Yasakçı Genelgeye Protesto

Özgür-Der, İçişleri Bakanlığının yaz dönemine ilişkin kılık kıyafet düzenlemesini içeren genelgesini protesto etti.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 18:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

İçişleri Bakanlığının yayınladığı ve tüm hanım memurların başlarının “daima açık” olacağı hatırlatmasının yapıldığı yaz dönemine ilişkin kılık kıyafet düzenlemesini içeren genelge Özgür-Der tarafından protesto edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, genelgeyi zalimlik, çirkinlik, hukuksuzluk ve utanç verici bir dayatma olarak niteledi. İçişleri Bakanlığından ve AK Parti Hükümetinden açıkça inancımıza, kimliğimize bir saldırı olarak gördüğümüz bu genelgenin geri alınması, bu ayıbın derhal sona erdirilmesi talep edildi.

İşte Özgür-Der Genel Merkezinden yapılan açıklama:

İçişleri Bakanlığını ve Yasakçı Genelgesini Protesto Ediyoruz!

22 Mayıs 2013

Başörtüsü yasağı adı verilen despotik uygulamanın ağır aksak da olsa gündemden çıkıyor oluşuna sevinirken, istikrarlı bir tarzda birileri çirkefleşme yarışına koşuyor adeta. Gün geçmiyor ki, bu zalimane uygulamayı içselleştirmiş, kanıksamış, benimsemiş işgüzar bürokrat ve devlet memurlarının yeni bir işgüzarlığıyla karşılaşmayalım!

Bu ülkede yaşayan, hakkaniyetten ve adaletten yana her kesimden insan bir an önce bu rezil dayatmanın her yerden, ama istisnasız her yerden kaldırıldığını, gündemden bütünüyle düştüğünü ve geçmişin kirli, utanç verici kara bir sayfasına dönüşmesini beklerken, birileri adeta “şeytan azapta gerek” misali bu zalimliği dayatmaktan vazgeçmiyor, vazgeçemiyor.

Son örnek, İçişleri Bakanlığının genelgesi oldu. Bakanlıkça yayınlanan ve yaz dönemine ilişkin kılık kıyafet düzenlemesini içeren genelgede tüm hanım memurların başlarının “daima açık” olacağı hatırlatması yapılıyor.

Ne diyeceğimizi bilemiyoruz! Bu yapılan tam bir zalimlik, çirkinlik ve hukuksuzluktur! Utanç verici bir dayatmadır!

Kimse “ama yönetmelik, ama kanun …”  ve benzeri saçmalıkların arkasına saklanmasın! İnsan haklarıyla, evrensel hukuk ilkeleriyle çelişen bu tür mevzuat geriliklerinin, saçmalıklarının hiçbir hükmü yoktur! Bizler bu ülkede yaşayan Müslümanlar olarak inancımızın ve inancımızı ifa etme sorumluluk ve hakkımızın hiçbir mevzuat hükmüyle sınırlanmasını, yok sayılmasını kabul etmeyiz, bu zulme asla sessiz kalmayız!

Özetle, bu genelgenin tek kelimeyle bir çirkinlik, bir zulüm olduğunu hatırlatıyor; genelgenin sahibi İçişleri Bakanını şiddetle protesto ediyoruz! İçişleri Bakanlığından ve AK Parti Hükümetinden açıkça inancımıza, kimliğimize bir saldırı olarak gördüğümüz bu genelgenin geri alınmasını, bu ayıbın derhal sona erdirilmesini talep ediyoruz! 

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum