1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: "Akyıldız ve Belül Serbest Bırakılsın"
Özgür-Der: Akyıldız ve Belül Serbest Bırakılsın

Özgür-Der: "Akyıldız ve Belül Serbest Bırakılsın"

Özgür-Der yaptığı basın açıklamasında, gözaltına alınan İslam Dünyası dergisi yetkilileri Osman Akyıldız ve Ömer Belül'ün serbest bırakılmasını istedi.

28 Şubat 2013 Perşembe 15:06A+A-

 

Haksöz-Haber

Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer, yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz salı günü sebep göstermeksizin gözaltına alınan ve aileleri ile görüşmelerine izin verilmeyen İslam Dünyası Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Küresel Haber sitesi genel yayın yönetmeni Osman Akyıldız ile derginin Ankara temsilcisi Ömer Belül'ün hukuksuz bir muameleye maruz kaldığını ve sorunun mağdurlar serbest bırakılarak bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

***

OSMAN AKYILDIZ ve ÖMER BELÜL SERBEST BIRAKILSIN!

28 Şubat 2013

26 Şubat Salı günü sabah erken saatlerde evlerine yapılan baskınla İslam Dünyası Dergisi imtiyaz sahibi ve Küresel Haber sitesi genel yayın yönetmeni Osman Akyıldız ve derginin Ankara temsilcisi Ömer Belül gözaltına alınmış ve Adana’ya götürülmüşlerdir. Gözaltına alınan bu iki kişiyle ilgili olarak aileleri, avukatların çocuklarıyla görüşmelerine Adana Emniyeti’nin izin vermediğini belirtmektedirler. Ayrıca şu ana kadar bu kişilerin neden gözaltına alındıklarına ilişkin olarak ne bir bilgi verilmiş, ne de bir açıklama yapılmıştır.

Osman Akyıldız ve Ömer Belül’ün neden gözaltına alındıklarını bilmemekle beraber, daha önce pek çok defa icra edilen hukuksuz bir muamelenin tekrarlandığını düşünmekteyiz. Ailelerine bilgi verilmemesi, avukatlarıyla görüşmelerinin engellenmesi gibi uygulamalarla adeta haklarında çok tehlikeli bazı suçların failleri oldukları imajı çizilmek istenen bu kişilerin ne yaptıkları bellidir. Temel faaliyet alanları olarak işgal edilmiş ya da zulüm altındaki İslam topraklarındaki gelişmeleri kamuoyuna duyurma, Müslümanların maruz kaldıkları baskı ve hukuksuzlukları gündemleştirme çabası içerisinde olan bu kişilerin somut herhangi bir suç isnadı olmaksızın göz altılarla taciz edilmesi sık karşılaştığımız hukuksuzluklar dizisinin bir parçasıdır.

Benzer örneklerde olduğu gibi maruz kalınan hukuksuzluğun her zaman yapıldığı gibi yine “el-Kaide” ile ilişkilendirilmek suretiyle örtülmeye çalışılacağı tahmin edilmekte. Bu isnadı doğrulayacak somut bir delil bulunmamasına rağmen soyut ve mesnetsiz şüphelerden hareketle çok sayıda insan mağdur ediliyor. İslam Dünyası dergisi imtiyaz sahibi ve yayın yönetmeni bu iki kardeşimizi de aynı hukuksuz tutumun mağdurları olarak görmekteyiz.

Devlet erkini kullanan güçler keyiflerine göre değil yasalara göre hareket etmek mecburiyetindedir. Keyfi gözaltılar ve avukatlarla görüştürülmeme gibi durumlar hak ve hukuk açısından endişe vericidir. Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Osman Akyıldız ve Ömer Belül bir an önce serbest bırakılmalıdır.

Musa Üzer

Özgür-Der Genel Sekreteri

HABERE YORUM KAT

7 Yorum