1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özel Kuvvetler Suriye'ye Girdi
Özel Kuvvetler Suriye'ye Girdi

Özel Kuvvetler Suriye'ye Girdi

TSK'nın Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 15-20 kişilik bir tim dün gece saat 01.30’da Suriye’ye girdi. IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde yapılan operasyonda, füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık yapıldığı bildiriliyor.

08 Mayıs 2016 Pazar 06:30A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Kilis'e yönelik IŞİD saldırılarının artması Türkiye'yi harekete geçirdi.

Türkiye sınırında bulunan Kilis'e gelen Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın ziyareti sonrası gündeme gelen önlem paketinde özel kuvvetlerin nokta operasyonlara başlaması da yer aldı.

Keşif ve Hazırlık

Bu seçenek çerçevesinde dün gece 01.30 sularında Kilis merkeze 13-14 kilometre mesafede, doğu yönünden Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, çalışmanın füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık amacıyla olduğu bilgisi geldi.

Mahiyeti Gizli Tutuluyor

10 gün süren yoğun istihbarat ve hazırlık sürecinin ardından dün gece harekete geçen özel kuvvet timi, sabah saatlerinde Türkiye'ye geri döndü. Operasyon 4 saat sürdü. Mahiyeti gizli tutulan operasyonda önceliğin Kilis'e atılan füze rampalarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi olduğu öğrenildi.

ABD ve Rusya'ya Bilgi

Tim, Suriye'ye giriş ve çıkışta güvenlik amacıyla farklı noktaları kullandı. Ayrıca timin bölgeye girmesinden önce ABD ve Rusya askeri yetkilileri operasyonla ilgili bilgilendirildi.

TSK, IŞİD'in saldırılarını bitirmek ve Kilis güneyinde güvenli bölge oluşturmak için bu operasyonlara devam edecek.

IŞİD'e Bomba Yağdı

Özel kuvvet timinin görevini tamamlayıp dönmesinin ardından IŞİD'in ele geçirdiği Delha, Havar, Harcele, Barekatı ve Karaköprü köylerine 4 hava harekâtı düzenlendi.

Koalisyon güçleri ile yapılan ortak hedef tespit çalışmalarının ardından başlatılan operasyonlarda harekâtlar saat 05.47'de, 06.13'de ve 07.41'de yapıldı. F-16 ve A-10'lardan oluşan koalisyona ait uçakların düzenlediği hava harekâtı sonucunda IŞİD'e ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi. İlk alınan görüntülerde 44 IŞİD'li öldürülürken çok sayıda IŞİD'linin yaralandığı tespit edildi.

Savunma hâlindeki Suriyeli direnişçilerin kontrolündeki yerleşim yerlerine yapılan saldırıların kesildiği belirtilirken IŞİD'in bu bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. 4'üncü hava harekâtı ise saat 11.45'te Karaköprü bölgesine Koalisyon F-15'leri ile yapıldı. Harekât sonucunda 4 IŞİD'li öldürüldü.

4 ayrı hava harekâtında toplam 48 IŞİD'li öldürülmüş oldu.

Akşam saatlerinde ise bu sefer Fırtına obüsleri Halep'in Azez ilçesine bağlı Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

HABERE YORUM KAT