1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan'da Başörtüsü Zulmü Artıyor
Özbekistan'da Başörtüsü Zulmü Artıyor

Özbekistan'da Başörtüsü Zulmü Artıyor

Özbekistan'da Kokand, Mergilan ve Taşkent'ten sonra Andican'da da sokakta kadınların başörtüsünü çıkarmaları isteniyor.

25 Haziran 2015 Perşembe 11:10A+A-

Özbekistan’ın Andican şehrinde eski şehir mahallelerinde polislerin başörtülü kadınları durdurarak örtülerini çıkarmalarını ya da boyunları açık sadece başlarını örtecek şekilde örtmelerini talep ettiği bildirildi.

Ozodlik radyosunun haberine göre bu talebi kabul etmeyen kadınların isimleri polis merkezlerine veriliyor. Müslüman kadınlara karşı Ramazan Ayı’nda yapılan bu zulüm halkın tepkisine neden oluyor.

Radyonun haberinde Özbek polisinin başörtüsü karşıtı kampanyasını önce Kokand ve Mergılan şehirlerinde başlattığı, sonra Taşkent’te, şimdi ise Ramazan Ayı’nda Andican’da devam ettirdiği belirtildi.

“Direnen Kadınların İsimlerini ve Adreslerini Not Ediyorlar”

İsmini açıklamadan radyoya konuşan bir Andican sakini şunları söyledi:

“Bizzat gördüm, kadın polisler kadınlardan başörtüsünü çıkarmasını istiyor. Erkek polisler arkada durarak onlara destek veriyor. Direnen kadınların isimleri ve adreslerini not ediyorlar. Bunu yapmak istemeyenleri ise tehdit ediyorlar.”

“Başörtülerini Çıkarmalarını İstiyorlar”

Yine isminin gizli kalmasını isteyen Andican şehrindeki bir polis memuru da Müslüman kadınlara karşı böyle bir kampanyanın yürütüldüğünü doğruladı.

Polis açıklamasında: “Bana başörtülü kadınların ismi yazılan bir liste sunuldu. Listede yazılan Müslüman kadınların kimliğini, yakınlarından hapse atılanlar olup olmadığını ve buna benzer bilgileri öğrenmemizi istiyorlar. Bu emri il güvenlik yetkililerinden aldık. Öncelikle örtünen genç kadınlarla ilgileniyorlar. Onların başörtülerini çıkarmalarını istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT