1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan Dini İdaresi Başörtüsü Konusunda Ürkek
Özbekistan Dini İdaresi Başörtüsü Konusunda Ürkek

Özbekistan Dini İdaresi Başörtüsü Konusunda Ürkek

Özbekistan hükümeti 23 Haziran'da serbest bırakılan okullarda başörtülü eğitim kararını bir gün sonra resmi sitesinden kaldırdı.

26 Haziran 2018 Salı 16:33A+A-

23 Haziran'da Özbekistan Dini İdaresinin isteyen öğrencilerin okullara başörtüsü ile gidebileceğini belirten açıklaması kendi internet sayfasından silindi.

BBC Özbek servisinin haberine göre, hükümet öğrencilerin okullara başı açık gelmesini öngören karar tasarına halk tartışmasına açtı. Buna cevaben Dini İdare isteyen öğrencilerin okullara başörtüsü ile gidebileceğini belirten açıklama yaptı. Daha sonra idare önce öğrencilere verdiği bu desteği geri çekti ve 24 Haziran tarihinde bu görüşünü internet sayfasından sildi..

BBC, Özbekistan Dini İdaresi Başkan yardımcısı vekili Abdulaziz Mansur’dan görüş bu değişikliğinin nedenini sorarak, "Dini İdare okullarda başörtüsünden yana görüş bildirmişti. Ancak niçin bu konuda görüş değişikliğine gidildiğinin nedenlerini bilmiyorum. Pazartesi açıklama yapılabilir”, dedi.

Özbekistan’da son iki senedir devletin Müslümanlara karşı siyasetinde olumlu değişiklikler yaşanıyor. Ezanın yüksek sesle okunmasına izin verilmesinin yanında binlerce Müslüman hükümetin kara listesinden silindi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum