1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Otel Saldırısına Katılan 2 Helikopter Bodrum'da
Otel Saldırısına Katılan 2 Helikopter Bodrum'da

Otel Saldırısına Katılan 2 Helikopter Bodrum'da

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda kullanılan iki helikopter hala Bodrum'da tutuluyor.

21 Temmuz 2016 Perşembe 13:03A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerleri taşıyan iki helikopter, halen, yakıt ikmali yapmak için indikleri Bodrum'daki Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Imsık Askeri Havalimanı'nda tutuluyor.

İnişlerinden itibaren kalkmalarına izin verilmeyen helikopterlerin ikinci bir emre kadar burada tutulacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenleyen darbecilerin kullandığı iki askeri helikopter, içinde yaklaşık 10 askerle birlikte, Mumcular Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen H. Konuralp Özcan Kışlası'ndaki Imsık Askeri Havalimanı'na o gece saat 04.00'te indi.

Helikopterlere yakıt almak isteyen darbeciler ile kışlada görevli askerler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Kışlanın komutanı askerlere emir vererek helikopterlerin kalkmasına izin verilmemesini ve gerekirse tankerdeki benzinin boşaltılmasını emretti. Yakıt ikmali yapamayan darbeci askerlerin, bölgeye gelen 3'üncü bir helikopterle uzaklaştıkları ve bu sırada askerlerden ikisinin yakalandığı bildirildi.

Ayrıca, helikopterlerin bulunduğu alana F16'ların da inmemesi için piste yakıt tankeri ve traktör çekildiği görüldü.

 

HABERE YORUM KAT