1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğrencilerden sonra velilere de başörtüsü yasağı!
Öğrencilerden sonra velilere de başörtüsü yasağı!

Öğrencilerden sonra velilere de başörtüsü yasağı!

Fransa’da öğrenci velilerinin başörtülü olması tepkiye sebep oldu…

17 Nisan 2023 Pazartesi 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtüsüne karşı nefret İslam düşmanlığının en yaygın tezahürlerinden birisi. Müslüman kadınların başörtüleri zalimleri öylesine rahatsız ediyor ki onu yasaklamak ve İslam’ın görünürlüğünü ortadan kaldırmak istiyorlar.

Perspetif.eu’nun aktardığına göre Fransa’da 11 Nisan’ın geç saatlerinde toplanan Senato oturumunda “Özgürlük, Fırsat Eşitliği ve Laiklik Okulu İçin Yasa Tasarısı” yapılan oylamada hazır bulunan senatörlerin çoğunluğu tarafından kabul edildi. 12 maddeden oluşan yasa tasarısı, önceki cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy’nin kurucusu olduğu Cumhuriyetçiler (Les Républicains) tarafından teklif edildi. Yasanın en çok konuşulan maddesi, tarafsızlık ilkesinin kapsamının kamu personeli dışındaki kişileri kapsayacak şekilde genişletilmesi ve bunun öğrencilere eşlik eden kişilere yönelik başörtüsü yasağı anlamına gelmesi oldu.

“Eğitim sisteminde Cumhuriyet’in değerlerine saygıyı teşvik etmek amacıyla” okul gezilerine eşlik eden öğrencilere kişilerin açıkça dinî simgeler takmasını yasaklayan Fransa tüm laiklere örnek olmaya devam ediyor!

Öğrencilerden sonra velilerin de başörtüsü takmasını engellemek İslam’ın görünür olmasından duyulan endişenin açık göstergesi. Müslümanların varlığını dahi kabul edemeyen kimselerin nesnel gerçeklerden kopuk olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Müslüman halklar nezdinde ciddi öfkeye sebep olan bu tarz adımların muhakkak bir karşılığı olacaktır!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum