1. HABERLER

  2. HABER

  3. Oflu Hoca (Yasin Gündoğdu)'yı Susturdular!
Oflu Hoca (Yasin Gündoğdu)'yı Susturdular!

Oflu Hoca (Yasin Gündoğdu)'yı Susturdular!

Oflu Hoca olarak tanınan ve cesur vaazlarıyla adından sıkça söz ettiren İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu'ya çeşitli bahanelerle jet hızıyla kürsü yasağı getirildi.

22 Haziran 2015 Pazartesi 06:46A+A-

Kamuoyunda Oflu Hoca olarak bilinen ve dobra dobra vaazlarıyla Müslümanların sevgisini kazanan İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu, hakkında yapılan şikayetlerden dolayı kürsü yasağına tabi tutuldu ve vaaz vermesi yasaklandı.

'Cuma vaazını uzatıyor' ve 'mevzuatları çiğniyor' gibi uyduruk bahanerle kürsüden uzaklaştırılan Oflu Hoca, geçtiğimiz günlerde Diyanet müfettişlerince sorguya alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen ve hakkındaki şikayetlerden dolayı Yasin Gündoğdu Hoca'yı 5 saat boyunca sorguya alıp savunma vermesini isteyen yetkililer, jet hızıyla bir karar aldırdı ve Gündoğdu'ya, hakkında yürütülen soruşturma süresince 'kürsü yasağı' getirildi.

KARARA TEPKİ YAĞIYOR!

Gündoğdu hakkında verilen karara sert tepki gösteren cami cemaati ve duyarlı Müslümanlar, Diyanet'e çağrıda bulunarak, verilen kararın geri alınmasını talep etti ve Yasin Gündoğdu Hoca gibi 'cesur imamların' susuturulmaması gerektiğini belirttiler.

Diyanet Müfettişlerinin kararını, 'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' mantığında bir  karar olarak değerlediren ve bu şekilde diğer din görevlilerine de 'haddinizi-hududunuzu bilin' ve 'size çizilen sınırı aşmayın' kabilinde bir mesaj verilmek istendiğini vurgulayan vatandaşlar Gündoğdu'ya sahip çıkarken tepkilerini sosyal medya aracılığyla dile getirdiler.

Öte yandan; Oflu Hoca'ya destek için imza kampanyaları da düzenleyen vatandaşlar, din görevlilerine 28 Şubatvari bir anlayışla baskı yapılmamasını gerektiğini de belirttiler.

GÜNDOĞDU: HER ZAMAN VE HER YERDE HAKK'I HAYKIRACAĞIZ!

Son vaazında, "Acun Ilıcalı'nın bu devlete, bu millete verdiği zarardan çok daha fazla bir zarar mı veriyoruz" diyerek kendisini savunan Gündoğdu şunları söyledi:

Allah Kur'an'da, 'Müslümanlara karşı müşfik, kafirlere karşı şedit olun' diyor. İslam'ın öz değerlerine hakaret edenlere, Müslümanların camisine saldıranlaranlara karşı (kanun onlardan yana olsa da) her zaman ve her yerde Hakk'ı haykıracağız. 'Bunları konuşmak zorunda değilsin, neden konuşuyorsun, mevzuatların dışına çıkma' diyenler var.. Elhamdülillah ben rahatım ve hamd ediyorum ki müfettişler bana, 'İslam'ın şu kuralını, şu emrini, şu ayetini yanlış yorumladın, yanlış fetva verdin, yanlış hüküm verdin, İslam'a aykırı konuştun' diye bir soru yöneltmediler. 'Elif' kadar kıyamda olamasak da, 'Lam Elif' gibi rükûdayız hamdolsun.

Çeşitli sosyal medya platformlarında ve bazı haber sitelerinde kendisi hakkında yapılan haberlerdeki iddialara da cevap veren Gündoğdu, "İftiraların tamamını reddediyorum ve tüm müfterileri Allah'a havale ediyorum" dedi.

Oflu Hoca olarak anılan Yasin Gündoğdu Hoca, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız Hocaefendi ve çeşitli İslam mütefekkirlerine olan muhabbetiyle de biliniyor.

Kaynak : Yeniakit

HABERE YORUM KAT

5 Yorum