1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Lideri İlk Kez Konuştu
Nusra Lideri İlk Kez Konuştu

Nusra Lideri İlk Kez Konuştu

El-Nusra lideri Ebu Muhammed El-Colani, birey ve toplumların acımasızca kâfir ilan edilmesine karşı olduklarını belirtti.

19 Aralık 2013 Perşembe 12:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

El Cezire Televizyonunun ünlü muhabiri Teysir Alluni, Suriye’de etkili direniş grubu Nusra Cephesinin lideri Colani ile konuştu. Colani, ile ilk kez bir televizyona demeç veriyor.

Suriye’de Beşşar Esed rejimine karşı muhalif saflarda savaşan Nusra Cephesi’nin komutanı Ebu Muhammed El-Colani, kendilerine yapıştırılan ‘tekfirci’ etiketinden şikâyet ederek, Müslümanların kâfir ilan edilmesinde aşırıya kaçanlara karşı olduklarını söyledi.

TÜRKİYE VE MISIR MÜSLÜMAN ÜLKELER

Haber 7, röportajın kısa bir bölümünün tercümesini yayınladı. Suriye’de Esed rejiminin düşmesi için savaştıklarını söyleyen El Nusra lideri Colani, bazı kesimlerin Türkiye ve Mısır’daki birey ve cemaatleri cüretkar bir şekilde tekfir edebildiğini söyleyerek, Mısır ve Türkiye’nin neredeyse tamamının Müslüman olduğunu belirtti.

Kur’an ve Sünnet’ten bir delil ve ilim olmaksızın kişi ve grupların kâfir ilan edildiğini söyleyen Colani, Suriye toplumunun da büyük çoğunluğunun Müslümanlardan oluştuğunu kaydetti.

İKTİDAR İÇİN SAVAŞMIYORUZ

Yaklaşık 2 yıldır muhalif saflarda savaşan El Nusra Cephesinin Suriye’de yönetimi amaçlamadığını belirten Colani, “Biz ülkede iktidarı ele geçirmek için değil, zalim rejimin düşmesi için mücadele ediyoruz. Eğer rejim düşer de Suriye özgürlüğüne kavuşursa, İslami topluluklar, alimler, akil insanlar ve aydınlar bir araya gelir, Suriye iktidarının nasıl şekilleneceği konusunda Allah’ın hükümlerini göze alarak çeşitli kararlar alır. Bizim amacımız bu.” dedi.

RÖPORTAJDAN DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum