1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Başörtü düşmanı Nişantaşı eşkıyası serbest bırakıldı
Başörtü düşmanı Nişantaşı eşkıyası serbest bırakıldı

Başörtü düşmanı Nişantaşı eşkıyası serbest bırakıldı

Nişantaşı'nda bir parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşına başörtülü oldukları için "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere” diyen ardından yumruk atan Eray Çakın önce gözaltına alındı ardından serbest bırakıldı.

08 Haziran 2021 Salı 15:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Nişantaşı'nda bir parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşına başörtülü oldukları için "Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere” Gaziosmanpaşa’ya gidin" şeklinde nefret söylemlerinde bulunan Eray Çakın daha sonra genç kadına yumruklu saldırıda bulundu.

Genç kadın darp raporu alarak şikayetçi olurken, gözaltına alınan ve ifadesinde saldırıyı itiraf eden Eray Çakın serbest bırakıldı.

Duruma sosyal medyadan isyan eden Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi, "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?" diyerek Eray Çakın’ın tutuklanması için çağrıda bulundu.

Sosyal medyada paylaşılan bilgiler doğrultusunda vatandaşlar ‘Eray Çakın’ın neden serbest bırakıldığını’ sorgularken yeniden tutuklanması gerektiğini ifade ettiler.

Başörtülü genç kadınlara saldırı dün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı.

İddiaya göre, öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan Eray Çakın isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı.

Tepkiye şaşıran genç kadınlar saldırgana, "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" diyerek tepki gösterdi.

Ancak Eray Çakın bu sözler üzerine hakaretlerini şiddete çevirdi. Sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıyan Çakın, elindeki termos ve enerji içeceği şişesiyle Neşe Nur Akkaya'yı darp etmeye başladı.

Talihsiz genç kadın aldığı art arda yumruk darbeleri nedeniyle yere yığıldı ve baygınlık geçirdi.

Saldırıya parktaki diğer vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Eray Ç. ifadesinde Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını ve nefret söylerimde bulunduğunu itiraf etti. Saldırganın arkadaşları ve diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti.

Ancak Eray Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Açık açık nefret suçu işleyen ve dindar insanların kimliklerine hakaret eden, şiddet uygulayan bir “Nişantaşı eşkıyası” neden serbest bırakıldı?

nese-nur-akkaya-basortusu-saldiri-nisantasi.jpg

 

 

Alçak saldırıyı Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya Twitter'dan duyurdu. Akif Akkaya, "Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?" diyerek saldırganın tutuklanması için çağrıda bulundu.

 

akif.jpgakif-2-001.jpgakif-3-001.jpgakif-4.jpg

akif-5.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum