1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Erdem-Der’den Özgür-Der’e Destek
Erdem-Der’den Özgür-Der’e Destek

Erdem-Der’den Özgür-Der’e Destek

Merkezi Van’da bulunan Erdem-Der’in Malazgirt şubesi başkanı Abdurrahman Almaz Özgür-Der’e yönelik başlatılan kapatma davasını kınayarak yapılan bu baskıcı ve dayatmacılığa karşı özgür derin yanında olduklarını ifade etti.

25 Şubat 2009 Çarşamba 13:45A+A-

Basın Açıklamasının Tam Metni

Kurulduğu gönden bu güne ilkeli tavizsiz ve özgürlükçü kimliğiyle tanıdığımız 28 Şubatçıların tüm dayatmalarına karşı direnen, toplumsal ve bireysel eğitime her türlü katkıda bulunan. Özelikle başörtüsü mücadelesinde çok ciddi çabalar sarfeden. Özgür eğitime yönelik yapılan tüm baskılara karşı çıkan. Dayatmacı. Seküler. ve olgarşik. Sisteme karşı bireylerin sosyal hayat ortamında ki tüm yaşam koşularının bireysel tercihlere ve adalet çerçevesinde şekillenmesi gerektiğinin altını çizen. her kesin inancını özgürce yaşamasını gerektiğini beyan ederek. Bu konuda ciddi adımlar atan. Zulme dayatmaya seküllarizme ve laik despotizme hayır diyen tavizsiz İslami kimliği ön plana alarak Müslümanların ve insanların inançlarını yaşamasının önüne engel olarak konulan tüm yaptırımların ortadan kalkması için ciddi çaba gösteren Özgür-Der'e yönelik İstanbul valiliğinin başlattığı Özgür-Der'i kapatma davasının özgür düşünceyi susturma amaçlı olduğu anlaşılmıştır. Buradan anladığımız kadarıyla 28 şubat zihniyeti hala mesai yapmaktadır.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak Bizler özgür der e yönelik başlatılan susturmaya yönelik olan kapatma davasının haksızlık olduğunu ve AB ye gireceğimiz bu zaman diliminde siyasi otoritenin özgür demokrasi diye meydanlarda haykırdığı bir süreçte açılan bu davanın söylemlerle eylemlerin çelişkisini ortaya koyduğunu görmekteyiz.

Bizce bu dava sivil anayasanın gündeme taşındığı bu süreçte anlamlı bulunmuştur.

Yapılan bu haksızlığın karşısında olduğumuzu. Bu süreçte ve her zaman özgür der in yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Siyasi otoritenin özgür düşüncenin önüne konulan bu tür engelleri ortadan kaldırmak için bir an önce yeni sivil anayasanın gündeme getirerek üzerinde çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.

Müslümanlar olarak mazlumlara dayatılan ve yapılan her türlü zulme karşı olduğumuzu özgür der e yapılan bu haksızlığın ortadan kaldırılması için tüm sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içinde özgür der in yanında yer alarak resmi dayatmaya karşı demokratik hakları savunmaya. Haksızlık karşısında susmamaya davet ediyoruz.

Açılan bu susturma davasının arkasında acaba Ergenekon olabilir mi?

Abdurrahman ALMAZ
ERDEM DER MALAZGİRT ŞUBE BAŞKANI